Kärp ja Rehemaa parandasid La Gambeda maratonil Eesti olümpialootusi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa.
Aivar Rehemaa. Foto: Nordic Focus

Algo Kärp ja Aivar Rehemaa osalesid Itaalias peetud La Sgambeda vabatehnikamaratonil, saades lõpp-protokolli kirja 18. ja 19. koha.

Stardis oli ka Karel Tammjärv, kuid õnnetuseks murdus tal kolm kilomeetrit enne lõppu suusakepp ning eestlane oli sunnitud lõpetama 39. kohaga (+53,3). Võit läks Petter Northugile, kes edestas lõpuspurdis vaid 0,7 sekundiga tšehhi Petr Novakit. Kolmanda koha sai valgevenelane Aliaksei Ivanou. Kärp kaotas Northugile 5,7 ja Rehemaa 5,9 sekundiga.

Maratonile mindi selleks, et parandada FIS punkti ja suurendada sellega Eesti koondise kvooti Sotši olümpial. Nädalavahetuse eelse seisuga saanuks Eesti olümpiale saata vaid 7 suusatajat. Kuna La Sgambedal lõpetati peagrupis ja võitjast vaid mõni sekund tagapool, saadi kirja head FIS-punktid ja eesmärk täideti.

Esisajasse mahtus eestlastest veel Madis Vaikmaa, kes lõpetas kõrge 53. kohaga. Erki Täht sai 426. ja Martti Himma 559. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles