Glebova püstitas universiaadil isikliku rekordi, kuid jäi medalita

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: AFP/SCANPIX

Itaalias Trentinos toimuval taliuniversiaadil püstitas Jelena Glebova naiste iluuisutamise üksiksõidus küll isikliku rekordi, ent lühikava järgselt neljandalt kohalt medalile tõusta ei suutnud, lõpetadeski neljanda kohaga.

Lühikava järel oli Glebova 51,98 punktiga neljandal positsioonil ja sai kohtunikelt vabakava eest 100,94 punkti. Paremaks tulemuseks ei andnud võimalust kukkumine kohe kava alguses. Kogusummaks andis see talle siiski 152,92 punkti ning mõlemad tulemused on ühtlasi tema ametlikud ISU võistlustel püstitatud isiklikud rekordid - senine parim tulemus oli tal vabakavas 97,90 ja kogusummas 152,49 punkti. Rahul võib Glebova olla ka vabakavas talle artistlikkuse eest antud 53,28 punktiga.

Kuldmedali võitis venelanna Sofia Birjukova, kes sai vabakavas 103,54 punkti ja kogusummaks 161,91 punkti. Itaallanna Valentina Marchei võitis küll 106,57 punktiga vabakava, kuid jäi üldarvestuses Birjukovast siiski ligi kahe punktiga maha. Pronksmedal läks venelannale Sofia Mišinale 154,89 punktiga, seega jäi teda ja Glebovat lahutama 1,97 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles