Northug võib Sotši olümpiamängudelt eemale jääda

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusakoondise peatreener Trond Nystad kinnitas Norra väljaandele NRK, et kuulus Petter Northug ei ole veel kohta koondises ära teeninud ning võib seega Sotši olümpiamängudelt eemale jääda.

Nelja aasta tagusel Vancouveri olümpial kaks kuldmedalit võitnud Northug on käesolevat hooaega alustanud tagasihoidlikult: alles möödunud nädalavahetusel sõidetud Davosi MK-etapil sai ta 30 km distantsil kirja 37. koha, kuigi siis päev hiljem võitis La Sgambeda 42 km vabatehnikamaratoni.

Hooaja esimene võistlus oli norralase jaoks aga läbikukkumine, kui 15 km klassikatehnikas sai ta 63. koha. Kuigi päev hiljem sõitis ta vabatehnikas välja 12. koha, on Northugi ettevalmistust seganud haigus, mis võib ta koguni lõplikult olümpialt eemale jätta, sest Norra koondisel on võimalik olümpiale võtta 12 meessuusatajat ning konkurents on tihe.

«Ei, ta ei ole kvalitseerunud,» kinnitas koondise peatreener Nystad, et puhtalt nime pärast Northugi koondisesse kaasatud pole. «Petteri praeguseid esitusi vaadates ei ole ta oma kohta koondises kindlustanud. Nagu kõik teisedki peab ta kiiresti suusatama. Me kõik teame, kui ta on heas vormis, ent praegu ta ei ole,» lisas Nystad.

Norra rahvusringhäälingu suusaeksperdi  Torgeir Bjørni arvates ei tohiks aga Northugi koondisesse kaasamine isegi küsimus olla. «Minu jaoks on Petter loomulikult olümpiakoondises ja seda ka hoolimata hooaja alguse tagasihoidlikest tulemustest. Ta esineb tiitlivõistlustel alati hästi ja teeb seda ka Sotšis,» kinnitas Bjørn.

Northug ise on varasemalt avaldanud arvamust, et peab olümpiaks olema tippvormis või muidu on kellelegi teisele kohale loovutamine tõsiasi. «Kui ma lähen Sotši, siis tean, et olen selleks piisavalt hea. Kui ma ei saa sinna, siis pean tunnistama, et minu jaoks peab sobima see, et keegi teine läheb olümpiale,» rääkis Northug novembris.

Sotši olümpia on kavas järgmise aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles