Vitali Klitško lõpetab sportlaskarjääri ja keskendub poliitikale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Ukrainlasest üliraskekaalu profipoksija Vitali Klitško otsustas pikale ja edukale sportlaskarjäärile joone alla tõmmata, et poliitikale keskenduda.

Klitško käes on WBC sarja maailmameistritiitel, mida ta pole 15 kuu jooksul kaitsnud ning seetõttu jääb ta sellest ilma. WBC sarja juhid lubavad tal siiski soovi korral ringi naasta ning siis saab ta koheselt ka võimaluse tiitlimatšiks. Klitško käis viimati ringis 2012. aasta septembris, kui alistas Moskvas sakslase Manuel Charri ning kaitses sellega edukalt WBC üliraskekaalu tiitlit.

42-aastane Klitško on poliitkuna aktiivne olnud juba aastaid, ent on samal ajal ka poksijakarjääri jätkanud. Ukraina parlamenti kuuluv hiiglasekasvu mees lubas läinud nädalal, et kandideerib 2015. aastal toimuvatel valimistel presidendiks.

«Olen WBC tiitlit alati uhkusega kandnud ning olen sarja juhtidele tänulik, et nad jätavad mulle teoreetilise võimaluse sporti naasta. Ma ei usu siiski, et see juhtub, sest tunnen, et Ukraina inimesed vajavad mind sel raskel ajal poliitikuna rohkem,» rääkis ta Eurospordi vahendusel.

Klitško on pidanud karjääri jooksul 47 profimatši ja võitnud neist 45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles