Igiliikurist jaapanlane üritab Sotšis olümpiaajalugu teha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noriaki Kasai.
Noriaki Kasai. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Saksamaal Titisee-Neustadtis peetud suusahüpete MK-etapil taas poodiumile kerkinud 41-aastane jaapanlane Noriaki Kasai jahib pääsu elu seitsmendatele olümpiamängudele, mis teeks temast rekordimehe.

Saksamaal kolmanda koha saanud Kasai viimane poodiumikoht pärines 2010. aasta jaanuarist, kui ta oli kodumaal Sapporos teine. Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) andmetel sai temast ühtlasi vanim sportlane, kes iial suusahüpete MK-sarjas poodiumile jõudnud.

«Seekordne tulemus erineb Sapporo omast, sest kohal olid kõik tipud,» lausus rahulolev Kasai, kes pääses esmakordselt talimängudele 1992. aastal ning võitis kaks aastat hiljem Lillehammeris meeskonnavõistluses hõbeda. 1992. aastast on tema auhinnakapis ka Harrachovi lennumäel võidetud suusalennu MM-kuld, tavahüppemägede MMidelt on jaapanlane korjanud kuus medalit.

Kui Kasai pääseb ka Sotši mängudeks Jaapani koondisesse, oleks tema jaoks tegu juba seitsmendate järjestikuste talimängudega. «Olen ikka veel noor,» sõnas Kasai. «Tunnen end vaimselt, füüsiliselt ja kogemuste poolest väga enesekindlana.» Seitse korda pole talimängudel varem osalenud ükski sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles