Barcelona pani Neymari hankimisega toime hiigelpettuse?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona president Sandor Rosell (vasakul) koos tiimi suvise suurostu Neymariga.
FC Barcelona president Sandor Rosell (vasakul) koos tiimi suvise suurostu Neymariga. Foto: SCANPIX

Tänavuse suve üheks suurimaks üleminekuks jalgpalliturul oli Neymari siirdumine Santosest FC Barcelonasse. Seni on räägitud, et Neymari üleminekusummaks oli 57 miljonit eurot, kuid täpseid andmeid ei ole seni avalikustatud. Nüüd on Barcelona juhatuse liige Jordi Cases süüdistanud Barcelona presidenti Sandro Roselli raha kõrvale panemises.

Hispaania ajaleht El Mundo kirjutab, et Cases’i sõnade kohaselt pistis Rosell tehingu käigus koguni 40 miljonit eurot enda taskusse. Teadaolevalt maksis Barcelona tehingu käigus 40 miljonit eurot Neymari isale.

Samas on spekuleeritud, et Neymari ülemineku käigus vahetas omanikku üle 100 miljoni euro.Teatavasti jahtis Neymarit ka Madridi Real, kuid nende presidendi Florentino Perezi sõnul oleks nad pidanud lauale laduma kokku 150 miljonit eurot, et Neymar lõpuks endale saada.

Seni on Neymari ülemineku osas olnud rahanumbrite suurused konfidentsiaalsed, kuid Cases’i süüdistuste järel on Hispaania ülemkohus asja käsile võtnud ning nad soovivad üleminekut puudutavate dokumentidega täpsemalt tutvuda. Lisaks soovib kohus näha Barcelona 2011., 2012. ja 2013. aasta finantsaruandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles