Oper: lennufirma tõmbas operatsioonile kriipsu peale, õnneks sain nüüd uue aja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurimale väravakütile Andres Operile on viimastel kuudel tõsiselt muret valmistanud kaelavalu ja eile hommikul pidi mees Tallinnas heitma operatsioonilauale. Oper siiski õigeks ajaks Tallinnasse ei jõudnud, kuna pühapäeval Manchesterist Helsingi poole teele asunud lend oli ülebroneeritud ja juba mõnda aega tagasi endale pileti soetanud Oper jäeti lennukist maha. Lõpuks jõudis ta Eestisse eile õhtupoolikul.

«Alguses kartsin, et saan uue operatsiooni aja alles uueks aastaks, kuid õnnestus ikkagi reedeks aeg kokku leppida,» märkis Oper, kes esialgsete plaanide kohaselt peaks Inglismaale tagasi lendama 23. detsembril. «See oli väga positiivne üllatus, et doktor sai mulle nii kiiresti uue aja.»

Oper jäi pühapäeval Manchesteris Finnairi lennust maha, kuna lennuk oli ülebroneeritud ja tund aega enne lennuki väljumist lennujaama jõudnud ründaja jäi lõpuks õhusõidukist maha. «Varasemate plaanide kohaselt pidin mitmeks päevaks haiglasse sisse jääma, kuid nüüd peaksin juba paari päeva pärast taas lennukisse istuma,» rääkis Oper. «Finnairi käitumine oli minu suhtes väga alatu. Ma ei saa aru, miks müüakse rohkem pileteid, kui on lennukis kohti. Nad nägid ju kui närvis ma olen ja oleksid võinud pakkuda mingeid lahendusi. Minul oli konkreetse asja pärast vaja lennuki peale pääseda, kuid lõpuks ähvardati mulle isegi politsei kutsuda.»

Operi sõnul ei soovi ta juhtunut kindlasti niisama jätta, kuid edasiste sammude peale ei ole ta veel mõelnud. «Praegu ei ole midagi ette võtnud,» tunnistas ründaja, kellele anti esmalt lennufirma poolt 400 eurot väärt vautšer. «Selles mõttes ei heasta see midagi, kuna operatsioonile ma ju ei jõudnud.»

Samas tunnistab ründaja, et ta ei ole maha matnud mõtteid tippsporti naasmise osas. «Tahan vähemalt proovida ja vaadata, kas on võimalik taas jalgpalli mängida. Loomulikult tahaksin edaspidi suuta kätt liigutada samasuguse raadiusega nagu terve inimene,» sõnas Oper. «Praegu olen üritanud trenni teha, aga kael hakkab peagi valutama. Saan umbes 10 minutit liigutada, mitte rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles