Tapa peatreener: Jüri Lepp on viinud Kehra heasse vormi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti käsipallimeistrivõistluste kümnenda vooru esimeses kolmes kohtumises saatis edu võõrsil mänginud Põlva Servitit, HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit ja Aruküla SK meeskonda.

Liider Serviti alistas viimasel kohal oleva Audentese 39:22 (22:12). Võitjate resultatiivseim oli Henri Sillaste 11 ja kaotajatel hooaja alguses Meistriliiga väravaküttide edetabelit juhtinud Andris Celminš kaheksa tabamusega.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Audentes on vahepeal edasi arenenud ja oli seekord meie vastu tublim kui avaringis. Me käisime Tallinnas vaid kümne mehega ning kui tagantjärele tark olla, siis oleksin pidanud ka Ardo Puna jätma Põlvasse jõusaalitreeningutele. Väljakul viibis ta üsna vähe ja oli väsinud olekuga. Enda meeskonnaga jäin laias laastus rahule, kuigi alati saab paremini.»

Audentese juhendaja Riho-Bruno Bramanis: «Kuna käisime nädalavahetusel Lätis laagris, siis andis väsimus tunda, mille taha aga pugeda ei saa. Rõõmu teeb see, et esitasime Serviti vastu parema partii kui avaringis ning esile tahaks tõsta Andero Kari tegutsemise. Meie suurimaks skooritegijaks oli üle pika aja Andris Celminš, kes on hea mängija, ent veel ebastabiilne. Selles pole midagi hullu, sest noortel asjad nii käivadki.»

Kindla võidu võttis möödunud laupäeval Eesti karikavõitjaks kroonitud Kehra/Horizon Pulp&Paper, alistades SK Tapa 39:23 (23:8). Võitjate poolelt viskas Indrek Normak edukaimana kaheksa ning kaotajatelt Mihkel Keldoja seitse väravat.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp: «Tapa meeskond koosneb noortest mängijatest ja nad ei saanud kõiki parimaid seekord kasutada. Seega tegime nende õhukese koosseisu vastu kiirelt vahe sisse ning meie jaoks oli hea see, et kõik said mänguaega ja jäid terveks.»

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann: «Tuleb kiita vastaste peatreenerit Jüri Leppa, kes on oma meeskonna viinud heasse vormi. Esimesel poolajal oli meil sees värin ning puudus julgus. Seetõttu tegi Kehra alguses mis ise tahtis, aga seejärel suutsime nende teise ešeloniga sammu pidada küll. Rünnakul tõstaksin enda hoolealustest esile Mihkel Keldoja ja Martin Adamsoni tegutsemist ning kaitses Mihkel Koppelmanni ja Marek Puierästa.»

Kolmest teisipäevasest kohtumisest osutus kõige pingelisemaks Põlvas toimunud Värska Originaali ja Aruküla vaheline mõõduvõtt. Külalised Arukülast läksid puhkama 13:11 eduseisul, juhtisid teisel poolajal juba seitsme tabamusega, aga lasid võõrustajad lõpu eel paari värava kaugusele. Viimaste minutite loteriis, kus mõlemad meeskonnad tegid ohtralt praaki, tõmbas pikema kõrre Aruküla, võttes 30:28 võidu. Kui Aruküla liidriks oli Andre Sild üheksa tabamusega, siis teises ringis kõik kolm kohtumist kaotanud Värska Originaalil jaotus skoor tipus võrdsemalt, sest Robin Oberg, Taavi Tilgre, Alvar Tint ja Raiko Rudissaar viskasid võrdselt viis väravat.

Aruküla peatreener Toivo Järv: «Võidu üle ei saa kunagi nuriseda, aga suures eduseisus läks meil mäng käest ära. Lõpus tegid mõlemad meeskonnad ohtralt tehnilist praaki ning meie puhul andis tunda ka väsimus. Kiidan kõiki, kes oma panuse kahe punkti teenimisse andsid, aga esile tahaks tõsta väravavahitööd ja Andre Silda.»

Värska Originaali juhendaja Rein Suvi: «Aruküla tegutses kindlamalt ning vääris võitu. Positiivse poole pealt võib välja tuua selle, et suutsime suure kaotusseisu peaaegu tasa teha, ent paraku jäime neile alla igas elemendis. Meil puudus kohe mängu alguses hasart ja siin pean ka ise peeglisse vaatama, sest ei suutnud mehi piisavalt sütitada. Peale kõige pole me praegu kõige paremas hoos.»

Kümnenda vooru viimases kohtumises võõrustab Viljandi HC 18. detsembril algusega kell 19 HC Viimsi/Tööriistamarketit. Seejärel lähevad meeskonnad 14. jaanuarini kestvale vaheajale.

Tabeliseis: Põlva Serviti 20 (10-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 18 (10), HC Viimsi/Tööriistamarket 12 (9), Värska Originaal 10 (10), Aruküla SK 8 (10), Viljandi HC 8 (9), SK Tapa 1 (10), Audentes 1 (10) punkt.

Tulemused:

SK Tapa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 23:39 (8:23)

SK Tapa: Mihkel Keldoja 7, Martin Adamson 5, Ailar Puhasmets 4, Mihkel Mändla 2, Gert Trofimov 2, Mihkel Koppelmann 1, Hardo Levo 1, Cevyn Tint 1.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper: Indrek Normak 8, Kaimar Lees 7, Rando-Juku Sirkas 7, Indrek Napsep 6, Jürgen Rooba 4, Maksim Meier 2, Marko Slastinovski 2, Kaspar Lees 2, Ergo Rohi 1.

Värska Originaal – Aruküla SK 28:30 (11:13)

Värska Originaal: Robin Oberg 5, Taavi Tilgre 5, Alvar Tint 5, Raiko Rudissaar 5, Mihkel Muld 2, Hendrik Varul 2, Klaus-Peeter Rüütli 2, Tarmo Salundi 1, Mihkel Tamm 1.

Aruküla SK: Andre Sild 9, Rudolf Põld 7, Mihkel Vaher 7, Helvar Kuhi 3, Andres Pukka 2, Rauno Esop 1, Siim-Oskar Oja 1.

Audentes – Põlva Serviti 22:39 (12:22)

Audentes: Andris Celminš 8, Andero Kari 5, Kristjan Ojasaar 4, Karl Toom 3, Tristan Palmar 1, Martin Gristsuk 1.

Põlva Serviti: Henri Sillaste 11, Raido Peedomaa 6, Priit Jõks 5, Grazvydas Sereicikas 4, Margo Piksööt 4, Andreas Rikken 4, Tõnu Jõks 2, Henri Hiiend 2, Ardo Puna 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles