Vladimir Klitško lubab venna tiitli perekonnale tagasi võita

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško oma meistrivöödega.
Vladimir Klitško oma meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Äsja teatas poksi raskekaalu WBC maailmameister Vitali Klitško, et lõpetab sportlaskarjääri ja keskendub poliitikale. Tema sõnul saab ta Ukrainale sel moel kasulikum olla. Vaba meistrivöö eest asuvad peagi võitlusesse teised mehed, kellel tuleb ilmselt aga peagi rinda pista Vitali venna Vladimiriga.

Vakantse tiitli nimel peaksid võitlema hakkama kanadalane Bermane Stiverne ja ameeriklane Chris Arreola. Matš võib aga ära jääda, kuna Stiverne on seotud kohtuprotsessiga, kus ta heitleb promootori Don Kingiga. Seega ei pruugi Stiverne olla matšiks vaba ja sellisel juhul läheks Arreola vastamisi ameeriklase Deontay Wilderiga.

Klitško plaanib aga peagi tiitli tagasi perekonda tuua. «Loomulikult on minu eesmärk WBC tiitel Klitškodele tagasi võita,» ütles Vitali noorem vend, kelle nimel on hetkel WBA, IBFi ja WBO tiitlid.

Kõige kiiremini saaks ta WBC tiitli eest võitlema hakata alles 2014. aasta lõpus, sest kõigepealt peab ta kevadel kaitsma WBO tiitlid austraallase Alex Leapai vastu. Siis on järjekorras IBFi tiitli kaitsmine, kus tõenäoliselt tuleb kokku minna bulgaarlase Kurbat Puleviga. Kui need matšid peetud, siis on võimalik alles Vitali poolt vabastatud tiitli eest võitlusesse asuda.

Enne peab Stiverne ja Arreola kohtumise võitja muidugi Klitškoga ka matši üksikasjades kokkuleppele jõudma. Kindlasti võtab see kõik kaua aega, kuid mida aeg edasi, seda suuremaks pinged lähevad ja seda põnevamat kohtumist on oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles