Hõbemedali Šveitsi saatnud Nabi jääb kulda ootama

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi MMi hõbemedaliga. See autasu on tagasi alaliidule saadetud ning maailmameister ootab talle kuuluvat kuldmedalit.
Heiki Nabi MMi hõbemedaliga. See autasu on tagasi alaliidule saadetud ning maailmameister ootab talle kuuluvat kuldmedalit. Foto: Mihkel Maripuu

Täna andis värske kreeka-rooma maadluse MMi kuldmedali võitja Heiki Nabi Eesti Maadlusliidule üle enda MM hõbemedali, et see FILA (Rahvusvaheline Maadlusföderatsioon) palvel Šveitsi saata. FILA kinnitusel jagatakse medalid uutele medaliomanikele siis, kui need on endiste medaliomanike poolt tagastatud.

Selle nädala alguses edastas Eesti Maadlusliit ka FILAle omapoolsed ettepanekud MM kuldmedali ja maailmameistrivöö väärikaks üleandmiseks, millele seni rahvusvahelise alaliidu tagasisidet ega kinnitust ei ole saabunud.

Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann: «Me usume, et Heiki Nabi, tema treenerid ning kogu Eesti rahvas on väärt seda, et ka kuldmedali üleandmine oleks hetk, mida meenutada suure emotsiooniga. Ootame kindlasti ära FILA tagasiside ja isegi, kui nendepoolset kaasatust medalitseremooniale ei tule, ei jää see meil eestlaste keskel kindlasti tähistamata.»

FILA teatas eelmisel nädalal, et Iraani maadleja Amir Aziz Ali Akbari on Budapesti MMil dopingutestis vahele jäänud anaboolsete steroidide kasutamisega ja saanud eluaegse võistluskeelu teistkordse dopinguainete kasutamise tõttu. Finaalis Akbarile alla jäänud Nabi tõusis seega maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles