Valitsus eraldas Nabile ja Põllustele preemiaks 28 761 eurot

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi MMi hõbemedaliga. See autasu on tagasi alaliidule saadetud ning maailmameister ootab talle kuuluvat kuldmedalit.
Heiki Nabi MMi hõbemedaliga. See autasu on tagasi alaliidule saadetud ning maailmameister ootab talle kuuluvat kuldmedalit. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheline Maadlusföderatsioon FILA teatas 12. detsembril ametlikult, et Iraani maadleja Amir Aziz Ali Akbari on Budapesti MM-il dopingutestis vahele jäänud anaboolsete steroidide kasutamisega ja saanud eluaegse võistluskeelu teistkordse dopinguainete kasutamise tõttu. Seega tõusis MM-finaalis iraanlasele kaotanud Nabi kahekrodseks maailmameistriks, seejärel otsustas kultuuriministeerium üle vaadata ka Nabi ja tema juhendaja Henn Põlluste preemiasummad.

Nüüd eraldaski valitsus kultuuriministeeriumile täiendavad 28 761 eurot Nabi ja Põlluste premeerimiseks: «Eelnõu kohaselt eraldatakse valitsuse reservist täiendavalt 28 761 eurot kultuuriministeeriumile 2013. aastal maadluse maailmameistrivõistlustel Budapestis kreeka-rooma maadluse raskekaalus kuldmedali võitnud Heiki Nabi ja tema treeneri Henn Põlluste premeerimiseks.

Valitsuse 14. novembri 2013. a korraldusega eraldati valitsuse reservist 28 761 eurot 2013. aastal maadluse maailmameistrivõistlustel Budapestis kreeka-rooma maadluse raskekaalus võidetud hõbemedali eest.

Kuna Heiki Nabi finaalivastaselt maailmameistrivõistlustel võeti ära kuldmedal dopingu tarvitamise tõttu, sai Heiki Nabi maailmameistriks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles