Tänaku kaardilugeja kolib mandrile ja vahetab töökohta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku järgmise aasta kaardilugeja Raigo Mõlder.
Ott Tänaku järgmise aasta kaardilugeja Raigo Mõlder. Foto: Toomas Tatar

Ott Tänaku naasmisel tipprallisse saab tema kõige lähemaks kaaslaseks Raigo Mõlder – kaardilugeja, kellega koos alustati Eesti rallidel osalemist ning kes vahepealsetel aastatel istus Georg Grossi ralliauto kõrvalistmel.

«Koos Georgiga olime rohkem äriklassi sõitjad, nüüd aga läheb tõeliseks tippspordiks,» rääkis 31-aastane Mõlder, kes teeb oma elus suure muudatuse. Ta kolib Saaremaalt mandrile ning vahetab ka töökohta. «Rallisõiduga pole praegu võimalik ära elada, kuid leidsin töö, mida on võimalik teha tiheda võistlusgraafiku kõrvalt.»

Mõlder kinnitas, et eelseisva ees tal kartust pole, isegi vaatamata sellele, et MM-tasemel pole ta varem sõitnud. Töö muudab kergemaks see, et Tänak ja Gross kasutavad legendi koostamisel sama süsteemi. «Raigo lugemises pole kindlasti probleemi. Tema jaoks on aga uus kõik see, mis käib MM-ralli juurde, aga eks ma saan teda alguses aidata,» märkis Tänak. «Usun, et ta saab hakkama.» Mõlderi koolitamisel on abi lubanud ka Kuldar Sikk.

Mõlder rääkis, et WRC sarjas osalemine on iga kaardilugeja unistus, kuid otsus Tänakuga koos tippu pürgida ei langenud siiski emotsioonide pealt, vaid kõike sai põhjalikult kaalutud. See, et temast saabki Tänaku paariline, selgus umbes kuu aega tagasi.

Tänaku sõnul käis mõtetest läbi ka välismaalasest kaardilugeja palkamine, kuid see oleks liiga kallis ning arvestades seda, et Mõlderi-sugune mees on kodus olemas, ka ilmselt mõttetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles