Bengals ja Hunt võivad võita konverentsi, ent ka välja langeda

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ameerika jalgpalli liigas (NFL) on kaks vooru enne põhihooaja lõppu seis nagu ikka segane. Segane on ka Cincinnati Bengalsi olukord – Margus Hundi koduklubi võib võita AFC konverentsi, kuid jääda ka seitsmendaks ning play-off’i mitte pääseda.

Maailmas pole vist teist liigat, kus enam kui pooltel tiimidel – üheksal AFC ja kümnel NFC konverentsist – on kahe viimase mängupäeva eel vähemalt teoreetiline võimalus edasi pääseda ja edu korral play-off’is kerkida tšempioniks.

Bengals tegi eelmise vooru kaotusega Pittsburgh Steelersile oma elu raskemaks. Sel pühapäeval minnakse kokku Minnesota Vikingsiga ja nädal hiljem Baltimore Ravensiga. Stsenaariumid on järgmised.

* Kui Bengals võidab mõlemad kohtumised, ollakse igal juhul AFC põhjadivisjoni esimesed. Juhtub New England Patriots kaotama kasvõi ühe mängu, kerkib Bengals konverentsis teiseks ning on play-off’i avaringis vaba. Konverentsi võitmine on teoreetilist laadi, sest selleks peaks nii Denver Broncos kui Kansas City Chiefs kaotama mõlemad mängud.

* Kui Bengals kaotab Vikingsile, kuid alistab Ravensi, võidetakse divisjon. Konverentsis saadakse teine koht juhul, kui Patriots kaotab mõlemad, Indianapolis Colts vähemalt ühe mängu. Vastasel korral on asetus kolmas ja play-off’is minnakse tõenäoliselt kokku kas Ravensi või Miami Dolphinsiga.

* Kui Bengals alistab Vikingsi, ent kaotab Ravensile, langetakse play-off’ist välja juhul, kui Ravens võidab eelviimases voorus Patriotsi ja Dolphins mõlemad järelejäänud mängud. Muudel juhtudel võib Bengals saada asetuse kolmandast kuuendani.

* Kui Bengals kaotab kaks viimast mängu, pääseb ta play-off’i vaid siis, kui ka Dolphins saab kaks kaotust.

Bengalsi suur eelis peitub selles, et mõlemad mängud peetakse kodustaadionil, kus tänavu pole kordagi kaotuskibedust maitstud. Kuuest mängust on saadud kuus võitu.

«Publik on meid aidanud, sest teeb kõvasti lärmi ning vastaste ründajad ei saa omavahel suhelda,» selgitas Bengalsi kaitsja Vintaze Burfict. «Meie rünnaku ajal on staadion vaikne. Loodetavasti peavad publiku häälepaelad külmas ilmas vastu.»

Bengalsi mängujuht Andy Dalton ütles pressikonverentsil, et ees on hooaja kulminatsioon: «Tahame ja peame mängima nii, nagu oleme võimelised. Siis on võimalik jõuda Bengalsile jõukohaste eesmärkideni – play-off’i ja sealt edasi. Hea, et meil on kahes viimases mängus abiks publik, see on suur jõud. Võtsime hooaja alguses sihiks võita kõik kodumängud ning teeme kõik endast oleneva, et nõnda lähekski.»

Daltoni sõnul annab meestele jõudu seegi, et meeskond kontrollib oma saatust: «Me ei sõltu teistest. Võidame mõlemad kohtumised, oleme edasi.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles