Rump jätkab karjääri Eurocup sarjas

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Renault

Lõppenud hooajal kahes vormel-Renault 1.6 sarjas teise koha saavutanud ja 2013. aasta Eesti parimaks ringrajasõitjaks valitud Martin Rump jätkab tuleval aastal oma autosportlase karjääri vormel-Renault 2.0 Eurocup sarjas.

«Valikuid, millises sarjas jätkata, oli mitmeid, aga lõpuks langes valik siiski Eurocup sarja kasuks,» kommenteeris Rump.

«Võistkonnaks saab olema sarjas varasematel aastatel väga edukas tiim, Fortec Motorsports. Sarjade poolest oli võimalusi veel teisigi, näiteks Saksa vormel-3 sari või siis vormel-Renault 2.0 Põhja-Euroopa karikasari (NEC). Valik langes siiski Eurocupi kasuks, sest seal on konkurents tihedam ja ka sarja kajastus on parem, ja sellega saab ka suuremaid kogemusi,» lisas Rump.

Kuna enne veebruari lõppu algavaid ühiseid testisõite ei tohi Eurocup sarjas osalevad sõitjad testisõite teha, siis võtab Rump jaanuari esimestel päevadel jalge alla teekonna Uus-Meremaale, kus osaleb viiel nädalavahetusel järjest toimuvatel vormel-Toyota sarja etappidel, et hankida juurde kogemusi.

«"Loogiline samm oleks Martini jaoks olnud vormel-Renault 2.0 NEC sari, aga jätame selle astme vahele ja

Vormel-Renault 2.0 Eurocup sari on väga paljudele tippu pürgivatele noortele sõitjatele üheks oluliseks trepiastmeks nende karjääriredelil. Just Eurocup sarja võitis 2010. aastal Kevin Korjus, ja näiteks järgmiseks aastaks Toro Rosso F1 tiimi endale koha leidnud Daniil Kvyat saavutas eelmisel aastal Eurocup sarjas teise koha.

Esimesed ühised testisõidud algavad veebruari viimasel nädalavahetusel ja kokku saavad sõitjad kaheksa testipäeva neljal erineval rajal. Eurocup sarja avaetapp sõidetakse aprilli viimasel nädalavahetusel Motorlandi ringrajal Hispaanias. Üldse uuel hooajal kavas 7 etappi (14 võistlussõitu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles