Rahaskandaal Hispaanias: Real võib Ronaldost ja Bale'ist ilma jääda

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale.
Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallis on segased ajad, sest Euroopa komisjon on asunud uurima seitsme klubi rahaasju ning kui leitakse, et riigi valitsus on klubide rikastumistele ebaseaduslikult kaasa aidanud, võivad meeskonnad kaotada mitmed oma suurmängijad.

Euroopa komisjon on Hispaanias algatanud uurimise Madridi Reali, Barcelona, Elche, Valencia, Athletico Bilbao, Herculese ja Osasuna suhtes ning meeskondi süüdistatakse koostöös kohalike omavalitsustega. Väidetavalt on klubid parandanud oma finantsseisu kohalike võimudega madalamate maksukoormuste ja laenuprotsentide kokkuleppemise abil, samuti on uurimise alla võetud kahtlase väärtusega kinnisvaratehingud.

Komisjon asus asja uurima teiste klubide kaebuste pärast ning üheks muretsejaks oli Tottenham Hotspur, kes sel suvel müüs Realile rekordilise summa eest Gareth Bale'i. Hispaania valitsus on osalust maksupettuses eitanud, ent kui Euroopa komisjon leiab tõendeid kahtlastest tehingutest klubide ja kohalike võimude vahel, võivad meeskondadele määratud trahvid ja karistused panna piirid klubide eelarvele ning seega võivad klubid olla sunnitud loobuma just Cristiano Ronaldo ja Bale'i sarnastest superstaaridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles