Bengals võitis mängu ja divisjoni, Margus Hunt tegi ajalugu!

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals alistas Minnesota Vikingsi 42:14. Kuna Baltimore Ravens kaotas New England Patriotsile 7:41, võitis Bengals AFC North divisjoni ja kindlustas play-offi koha. Margus Hundist sai esimene Eesti passiga sportlane, kes pääsenud Põhja-Ameerika neljas suurliigas play-offi.

Bengals polnud enne kohtumist Vikingsiga kaotanud tänavu ainsatki kodumängu ega kaotanud nüüdki. Kaitse ja mängujuht Andy Dalton tegid asja ära. Kaitse lõikas kolm söötu vahelt ja lõi ühe korra palli vastase käest, Dalton söötis neli touchdowni.

Vikings lõhuti täielikult. Kui Bengalsi rünnak sai kohtumises kirja 429, jardi, siis Vikings kõigest 209. 

Ookeanitagused statistikud on tasemel. Kiirelt arvutati välja, et Bengals kordas kõigi aegade rekordit - neljas järjestikkuses kodumängus on saadud üle 40 punkti.

Hunt sai ohtralt mänguaega ning statistikasse kirja ühe vastase mahamurdmise.

Hunt on ainus Eesti passiga mängija, kes pääsenud Põhja-Ameerika neljas olulisemas profiliigas - NFL, MLB, NBA, NHL - play offi. Sama kaugele on jõudnud ka Tennessee Titansi ründeliini mängija Mihkel Roos, kes sündinud Eestis, kuid tema rahvusena on kirjas ameeriklane.

Järgmisel pühapäeval tuleb Bengalsil alistada Ravens ja loota, et Patriots kaotab Buffalo Billsile, mis tähendaks AFC konverentsis teist kohta ja vabastust play-offi esimesest ringist. Kui Ravensile kaotatakse ja Indeanapolis Colts võidab Jacksonsville Jaguarsi, mis on tõenäoline, saadakse neljas asetus ja minnakse play-offi esimeses ringis kokku Kansas City Chiefsiga. 

1. veerandaeg:

Alustuseks vahetasid meeskonnad pallikaotusi - esmalt Vikings, siis Bengals - ning mõlemad skoorisid kingituse järel. Veerandaja lõpus leidis Andy Daltoni sööt tiimi parima ründaja A.J. Greeni väravaalas ning Bengals läks juhtima 14:7.

Hunt saab ohtralt mänguaega ning oli paaril korral aktsioonis. Vastaste mängujuhti ta maha siiski ei saanud ja söötu vahelt lõigatud samuti mitte.

2. veerandaeg:

Bengalsi kaitse, kus osaline ka Hunt, ei lase Vikingsi rünnakul hingatagi. Teisel veerandajal tegi Bengals kaks vaheltlõiget, millest esimene joosti otse touchdowniks, teise sel veerandajal söötis mängujuht Andy Dalton tight end Jermaine Greshamile.

Hundil on kirjas üks vastase mahamurdmine.

3. veerandaeg:

Bengals domineerib ja mängujuht Andy Daltoni käsi on kuum. Tema kaks touchdowvn-söötu Mohamed Sanule ja A.J. Greenile viisid Bengalsi 42:7 juhtima, siis tegi Vikings 7 punkti tagasi.

4. veerandaeg:

Bengalsi kaitse peab, rünnak võtab asja rahulikult ning seis ei muutu.

Enne mängu:

Hunt on meeskonna nimekirjas ja loodetavasti saab tihedalt platsile.

Enamus eksperte pakuvad võitu Bengalsile, kes pole tänavu kodustaadionil kordagi kaotusekibedust  tundnud. Vikings seevastu pole kordagi võitnud võõrsil. Sel hooajal on Bengals saanud 9 võitu ja 5 kaotust. Vikingsi seis on 4-9-1 ehk üks mäng on lõppenud viigiga.

Statistika järgi on Vikings parem kui Bengals vaid maad mööda rünnakutes. Läbimurdjate takistamine võib aga Bengalsile muret valmistada, saati kui vastastel on mullune NFLi parim mängija Adrian Peterson vigastusest paranenud ja platsil.

Palju sõltub sellest, kui kuum on Bengalsi mängujuht Andy Dalton. Kui ta on tulikuum, peaks Vikingsi kesine kaitse kiiresti läbi põlema.

Bengalsi jaoks on olulised ka kohtumised Patriots (10-4) – Ravens (8-6) ja Miami Dolphins (8-6) – Buffalo Bills (5-9). Kui Dolphins kaotab selle ja järgmisegi mängu, pääseb Bengals edasi ka kahe kaotusega. Patriotsi võidu korral võidab Bengals divisjoni ja kindlustab play-off koha, Patriotsi kaotuse korral aga tõuseb konverentsis teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles