Vihaseimale rivaalile kaotanud Milan vaevleb sügavas kriisis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli ja AC Milan on raskes seisus.
Mario Balotelli ja AC Milan on raskes seisus. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallimeistrivõistluste 17. voorule tõmbas joone alla Milano suurklubide Interi ja AC Milani kohtumine. Inter võitis iluväravast 1:0.

Mängu saatuse otsustas 86. minutil Rodrigo Palacio, saates palli mõnelt meetrilt efektse kannalöögiga Milani väravasse. Milan lõpetas seejuures mängu kümnekesi, sest lõpuminutitel saadeti platsilt minema kohtuniku hinnangul vastase kallal toorutsenud Sulley Muntari.

Kui Inter jätkab 31 punktiga 5. tabelireal, siis Milan on suutnud 17 vooruga koguda vaid neli võitu ja seitse viiki ning on 19 punktiga alles 13. tabelikohal. Väljalangemistsoonist ehk 18. tabelireast lahutab neid seejuures vaid viis punkti, 46 punktiga tabeli tipus trooniv Juventus on aga juba 27 punkti kaugusel.

Milani sant seis ajas kurjaks ka klubi eksmängija Zvonimir Bobani, kes teatas Sky Italia stuudios kohtumise järel, et tegemist on klubi pikaaegse tegevjuhi Adriano Galliani valitsemisaja jooksul halvima koosseisuga, mida tema on platsil näinud. Galliani on ametis alates 1986. aastast.

«Milan oli varem tõsiseltvõetav klubi, aga praegu ei usu ma sedagi, et nad suudaksid hooaja tabeli ülemise kolmandiku seas lõpetada,» lausus horvaat. «Eelmisel hooajal mängiti vähemalt hästi, isegi kui igas mängus punkte ei võetud. Tänavu pole ma aga nende poolt veel ainsatki head mängu näinud,» lausus Boban, kritiseerides ühtlasi ka mitut mängijat.

«Milan aitas Interil seda mängu võita. Riccardo Saponara ja Kaka ei teinud täna praktiliselt mitte midagi – Saponara andis ühe hea söödu Mario Balotellile, Kaka ei suutnud isegi seda,» kurjustas Boban Milani poolkaitsjatega.

Tabelijuht Juventus oli võõrsil 4:1 üle Atalantast, väravad lõid Carlos Tevez, Paul Pogba, Fernando Llorente ja Arturo Vidal. Juventus edestab viie punktiga endiselt kaotuseta jätkavat AS Romat, kes oli viimati 4:0 üle Cataniast. Pealinlastele tõid suure võidu kaks korda võrku sahistanud Mehdi Benatia, Mattia Destro ja Gervinho tabamused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles