Oklahoma sai NBAs hooaja esimese kodukaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyle Lowry (esiplaanil) pani Russell Westbrooki ja Oklahoma City Thunderi tee võidu suunas kinni.
Kyle Lowry (esiplaanil) pani Russell Westbrooki ja Oklahoma City Thunderi tee võidu suunas kinni. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA pidi sel hooajal esmakordselt koduväljakult kaotajana lahkuma Oklahoma City Thunder, jäädes 98:104 alla Toronto Raptorsile. Thunder oli seejuures tänavu viimane meeskond, kes seni veel kodus löömatuna püsis.

Neljanda järjestikuse võõrsilvõidu saanud ja Oklahoma üheksamängulise võiduseeria lõpetanud Raptorsi parim oli Kyle Lowry 22 punkti, 7 lauapalli ja 9 korvisööduga. DeMar DeRozan ja Amir Johnson toetasid teda võrdselt 17 punktiga, Johnson võttis lisaks ka 13 lauapalli. Leedulane Jonas Valanciunas tõi võitjatele 13 punkti ja võttis kuus lauapalli.

Oklahoma poolel kogusid kahekohalise arvu punkte vaid Russell Westbrook ja Kevin Durant, kuid kummalgi polnud parim viskepäev - 27 punkti visanud Westbrook tabas 17 pealeviskest 8, Duranti 16 viskest läbis korvirõnga vaid viis ja lisaks tegi ta ka kuus pallikaotust. Thunder jätkab siiski läänekonverentsis teisel kohal, Toronto on idakonverentsis neljas.

Los Angeles Clippers sai lisaajal kodus raske 120:116 võidu Minnesota Timberwolvesi üle. Seejuures olid külalised normaalaja lõpusekunditel veel võidus kinni, kuid Kevin Martin kaotas audisisseviske järel oma väljakupoolel palli ja Jamal Crawford lõpetas rünnaku pealtpanekuga. Timberwolvesi viimasel rünnakul sai Nikola Pekovic kaks korda võiduviset proovida, kuid ei tabanud.

Lisaajal tõi Clippersile võidu Chris Paul, kes tabas viimase 19 sekundi jooksul vabaviskejoonelt kuuest viskest viis. Võitjate parim oli 32 punkti ja 10 lauapalliga Blake Griffin, kes langes aga neli minutit enne normaalaja lõppu kuue veaga pingile. Crawford tõi 22 punkti, Paul lisas 19 punktile 13 resultatiivset söötu.

Timberwolvesi ei päästnud ka Kevin Love'i hiilgemäng - ääremängija arvele jäi koguni 45 punkti ja 19 lauapalli ning kuus korvisöötu. Pekovic toetas teda 34 punkti ja 14 lauapalliga. Ühtlasi kordas Love hooaja individuaalset punktirekordit - 45 punkti on tänavu suutnud ühes mängus visata ka Carmelo Anthony (New York Knicks).

Õhtu kolmandas mängus sai idakonverentsi liider Indiana Pacers kodus kindlalt 106:79 Boston Celticsi. Paul George tõi võitjatele 24 ja Roy Hibbert 15 punkti, kolmikduubli tegi aga Lance Stephenson, kogudes 12 punkti, 10 lauapalli ja 10 korvisöötu. Stephensonile oli sel hooajal tegu juba kolmanda kolmikduubliga, ükski teine mängija pole seda tänavu suutnud rohkem kui korra. Celticsi parim oli 13 punktiga Avery Bradley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles