Ferrari president: Räikkönen on olnud oodatust asjalikum

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari president Luca di Montezemolo (keskel) ja Kimi Räikkönen.
Ferrari president Luca di Montezemolo (keskel) ja Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Ferrari president Luca di Montezemolo kiitis soomlast Kimi Räikköneni, kelle liitumine Ferrari vormel-1 meeskonnaga on kulgenud «oodatust paremini».

Ehkki soomlase ja Ferrari teed läksid 2009. aasta lõpus vastuolulisel moel lahku, otsustas Itaalia tiim nüüd uuesti Räikköneni palgata. Di Montezemolo sõnul on Räikköneni suhtumine talle muljet avaldanud ning peaks ka meeskonna teisele sõitjale Fernando Alonsole hästi mõjuma. «Kimiga on läinud paremini kui ma arvasin. Fännidele meeldib ta väga ja see on oluline,» lausus Ferrari president ajakirjale Autosport.

Di Montezemolo sõnul ei näe ta probleemi selles, et ühte meeskonda on toodud kaks väga tugevat sõitjat. «Usutavasti Fernando teab, et ta ei sõida enda, vaid Ferrari nimel. Räikkönen teab aga, et tal on käsil karjääri teine pool ja teda ootavad kaks väga olulist aastat. Kogemus, vastutus...» loetles itaallane olulisi märksõnu. «Ja Kimi on olnud väga asjalik. Tema saabumisest saadik pole meil olnud vähimaidki muresid.»

Samas ei jätnud di Montezemolo mitut puhku rõhutamata, et individualismile pole meeskonnas kohta. «Stefano Domenicali (tiimijuht – toim) on Kimi ja Fernandoga asjast väga selgelt rääkinud ning nad teavad, et neile on langenud osaks au ja vastutus Ferrarit esindada. Iga meie sõitja teab, et võistleb tiimi, mitte iseenda eest. Kui keegi tahab võistelda ainult enda nimel, on tal selleks mitu võimalust – ta võib asutada oma võistkonna, ta võib minna mõnda teise võistkonda. Aga Ferraris on reegel selline – ja see reegel on kindlalt paigas,» teatas di Montezemolo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles