Bengals jätkab sõrmusejahti, Margus Hunt sai hooaja hindeks B

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalli liigas (NFL) on meeskondadel pidamata üks mäng. Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals kindlustas läinud pühapäeval 42:14 võiduga Minnesota Vikingsi üle koha play-off’is ning jätkab heitlust parema paigutuse ja NFLi meistrisõrmuse nimel.

NFL on erakordne. Mängimata on kõigest üks voor, kuid võimalused play-off’i pääseda ning sealt edasi tšempioniks tõusta on 18 tiimil ehk enam kui pooltel NFLi klubidel. AFC konverentsis, kus mängib ka Bengals, on viis edasipääsejat kuuest selged, viimasele kohale pretendeerib neli klubi. NFC konverentsis käib seevastu halastamatu võitlus – vaid kolm meeskonda on play-off’is koha taganud, kuus võivad murda sisse või jääda välja.

Niisiis AFC. Bengalsil (10 võitu, 5 kaotust) pole võimalik kerkida konverentsis esimeseks, küll aga teiseks ja pääseda play-off’i esimesest ringist vabaks. Selleks tuleks alistada pühapäeval Baltimore Ravens (8-7) ja loota, et New England Patriots (11-4) kaotab Buffalo Billsile (6-9). Billsil pole küll midagi mängus, ent meeskond annab endast ikkagi parima – läinud nädalal purustati näiteks 19:0 Miami Dolphins, kes vajas võitu kui ahven hapnikku.

Kui nii Bengals kui New England võidavad, saab Hundi koduklubi kolmanda asetuse ning läheb play-off’i esimeses ringis kokku kas Ravensi, Dolphinsi, San Diego Chargersi või Pittsburgh Steelersiga. Juhtub Bengals aga kaotama ja Indianapolis Colts (11-4) võitma Jacksonville Jaguarsi (4-11), langetakse neljandaks ning minnakse kokku Kansas City Chiefsiga (11-4), kes on hooaja lõpupoole kesisemaks muutunud.

Keeruline öelda, mida Bengals tegema peaks, kas mängima Ravensi vastu viimases voorus täiega või andma põhimeestele puhkust, et nood play-off’is puhanud ja terved oleks. Tõsi, Bengals on välja hõiganud, et Ravensile minnakse täiega kallale. Tore, sest Bengals on kahel korral – 2009. ja 2005. aastal – viimases voorus staare pingil hoidnud ning mõlemal puhul play-off’i avaringis põrunud.

Mis NFLi finaalmängu ehk Super Bowli võitmisse puutub, siis NFLi ühe usaldusväärsema statistika, DVOA reitingu järgi on Bengalsi võimalus tšempioniks kerkida 5,9%. Bengalsist eespool on Seattle Seahawks (24,3%), Denver Broncos (20,3%), Carolina Panthers (15,2%) ja Patriots (14,2%).

Tasapisi hakatakse NFLis kokkuvõtteid tegema ning Hunt sai telekanali ESPN ekspertidelt aastahinde B. Juurde kirjutati järgmist: «Ootused olid liiga kõrged. Kollanokast äärekaitsja alustas jalgpalliga alles viis aastat tagasi ning pidi läbima esimesel hooajal õppimise valud ja vaevad. Esmalt kulutas Hunt palju aega omandamaks kaitsemängu põhitõdesid NFLi tasemel. Ta sai asja ruttu selgeks, pääses väljakule ning Geno Atkinsi vigastus suurendas mänguaega. Hundil on kirjas kaks vastase mahamurdmist kaitseliini mängijana ning seitse spetsiaaltiimi mehena. Samas on selge, et eestlase parimad päevad jalgpallurina on alles ees.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles