Aasta meessportlase tiitlist ilma jäänud Nabi: aeg oli minu kahjuks

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile valiti lõppeva aasta parimad Eesti sportlased ning meeste hulgas läks auhind vehklejale Nikolai Novosojolovile, kes tuli maailmameistriks. Sama saavutusega hakkama saanud maadleja Heiki Nabi sõnul võis tema auhinnasaamine jääda hilise info saabumise taha.

Nabi võitis tänavu toimunud MMil esialgu hõbemedali, ent kuna rahvusvaheline maadlusliit sai teada, et finaalis võidutsenud iraanlase Amir Aziz Ali Akbari dopinguproovist leiti keelatud aineid, kuulutati uueks maailmameistriks just Nabi. See info laekus eestlastele aga alles detsembri keskel, kui parimate sportlaste valimine oli juba mõnda aega kestnud.

«Nii hilja tuli see avalikuks ja see info laekus hästi hilja meile. Tegelikult oli minu mäletamist mööda B-proovi tulemus teada 24. novembril, aga meieni jõudis 10. või 11. detsembril,» nentis Nabi.

«Kindlasti oli see üks põhjus, miks nii läks, aga niikuinii oleks võistlus olnud pinev, sest mõlemad on maailmameistrid, mõlemad kullad - see ei saagi nii olla, et keegi kindlalt võidab selle. Võitlus käib ikkagi lõpuni ja võidab see, kes selle võitma pidi,» tunnustas Nabi aga siiski esikoha napsanud Novosjolovit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles