Treener: Kowalczyk täna Tour de Skil starti ei tule

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk (kõige ees).
Justyna Kowalczyk (kõige ees). Foto: Priit Luts

Poolatar Justyna Kowalczyk lubas täna Oberhofis algavat Tour de Skid boikoteerida ja treeneri sõnul ta starti tulla ei kavatsegi.

Soojakraadide tõttu olid korraldajad sunnitud radu muutma ning homsest naiste 9 km ja meeste 15 km klassikasõidust tehti 1,5 km vabatehnikasprint. «Kui see on lõplik otsus, siis ma olen 99 protsenti kindel, et ma ei osale,» teatas neljal järjestikusel aastal Tour de Skil triumfeerinud Kowalczyk eile kodumaise meedia vahendusel.

Ka poolatari treener on vihane, et klassikadistantsid on vabatehnika vastu vahetatud. Kowalczyk on teatavasti tugev just klassikalises tehnikas. «Kõik on tuuril nii korraldatud, et Justynale võitmine raskeks teha,» sõnas treener Aleksander Wierietielny Poola TV sporditoimetuse vahendusel. «Mul on väga kahju, aga see pole aus mäng ja meie selles ei osale,» lisas ta.

Tour de Ski algab täna kell 15.00 naiste 3 km vabatehnikasõiduga. Eesti suusatajatest on stardis Tatjana Mannima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles