NBA meeskond viskas probleemse keskmängija tiimist välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Bynum.
Andrew Bynum. Foto: SCANPIX

NBAs palliv Cleveland Cavaliersi korvpallimeeskond eemaldas koosseisust keskmängija Andrew Bynumi, keelates tal määramata ajaks meeskonna treeningutel ja kõikvõimalikel muudel ühisüritustel osalemise.

Cavaliers keeldus täpsustamast, milles Bynumi süü seisneb, märkides vaid, et tegu on meeskonnasisese asjaga. Klubi avalduses seisab vaid teade, et Bynumi tegutsemine kahjustas meeskonna ühiseid eesmärke ja huvisid.

Peatreener Mike Brown andis siiski kõneka kommentaari, mis lubab mõista, et Bynumi mängud on Cavaliersi särgis lõplikult mängitud. «Ta on määramata ajaks meeskonnast kõrvaldatud ja ma ei ürita nalja teha, aga küllap te juba teate, mida see määramata aeg tähendab,» lausus Brown ABCle. «Meil on riietusruumis 14 meest, kes on äärmiselt keskendunud ja sihikindlad ning valmis iga katsumusega rinda pistma. Nad on tublid poisid, nad on sihikindlad poisid ja nad teavad, kuidas peab seda mängu mängima. Mind huvitab vaid see, kuidas need poisid võidule viia.»

2005. aastal NBA draft'is viiendana valitud 26-aastasel Bynumil on olnud karjääri jooksul korduvalt probleeme nii vigastuste kui ka neist tulenevate distsipliiniprobleemidega. Tänavuselgi hooajal vaheldusid korralikud esitused laiskade mängudega - näiteks esmaspäevases mängus viibis Bynum Detroit Pistonsi vastu platsil 22 minutit, ent viskas mööda kõik 11 pealeviset. Neljapäeval ei saanud ta Atlanta Hawksi vastu kuidagi hakkama Al Horfordi pidurdamisega ning võeti kolmandal veerandajal pingile.

Meeskonnakaaslane Jarrett Jack rõhutas siiski, et Bynum polnud meeskonnalõhkuja ning tema vaikset olemust võidi teinekord valesti mõista. «Mõni inimene lihtsalt on selline – ta liigub oma rütmis. Meie saime näiteks omavahel hästi läbi. Ei saa öelda, et ta poleks tahtnud teistega suhelda. Loodetavasti saab temaga kõik korda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles