Ferrari boss muretseb vormel-1 sarja tuleviku pärast

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo.
Luca di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitva Ferrari meeskonna boss Luca di Montezemolo kommenteeris eesootavat uut hooaega ning avaldas arvamust, et seoses muudatustega võib sari muutuda fännidele raskesti jälgitavaks.

Vormel-1 sarja ootavad ees mitmed muudatused: esiteks vahetatakse senine V8 mootor välja V6 mootori vastu, muudetakse autode esiosa, käigukastile lisatakse kaheksas käik ning keelatakse väljalaskegaaside laskmine põhjaalusesse difuusorisse. Lisaks masina muutmisele ootavad ees suuremad muudatused ka sarja korralduses: sõitjatale jagatakse välja kindlad numbrid, mis jäävad nendega kuni karjääri lõpuni, ning viimasel etapil jagatakse topeltpunkte.

Ferrari meeskonna bossi Luca di Montezemolo hinnangul võivad aga muutused teha sarja vaatajetele liiga keeruliseks. «Ees ootavad suured muudatused: mõned neist on meie poolt suuresti toetatud,» rääkis Ferrari boss.

«Arvan, et võidusõitude jälgimine muutub raskemaks. See paneb mind muretsema, et pealtvaatajate jaoks on sõitjad mõnes etapi osas nagu taksojuhid - sealjuures tahtmata halvustada seda elukutset. Rajal toimuvat tuleb selgitada, kui me ei taha, et pealtvaatajate arv veelgi kahaneb,» nentis Montezemolo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles