Bernatski juhtumi komisjon esitas Riigiprokuratuurile avalduse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Nn Vitali Bernatski juhtumi komisjon esitas Riigiprokuratuurile avalduse ajakirjanduses avaldatud infole karistusõigusliku hinnangu saamiseks.

Komisjoni arvates osundati Eesti Päevalehes ilmunud artiklis mitmetele õigusrikkumistele, milles võivad esineda kuriteo tunnused. Sellest tulenevalt pöördus komisjon Riigiprokuratuuri, andmaks ajakirjanduses avaldatud andmetele põhistatud karistusõiguslik hinnang.

Tartu arst Vitali Bernatski tunnistas ajalehele, et varustas Eesti sportlasi kasvuhormooni ja EPOga. Bernatski klientide seas olid lehe väitel aastail 1995-2007 tuntud kergejõustiklased, kuid ühtki nime leht ei avaldanud. Bernatski väitel süstis ta kaht sportlast ise ja üht neist enne tiitlivõistlusi. Enda kinnitusel varustas Bernatski sportlasi dopinguga raha teenimise eesmärgil ja avalikkuse ette tulema ajendas teda töö kaotamine.

Eesti Olümpiakomitee ja SA Eesti Antidoping poolt ellu kutsutud viieliikmeline Bernatski juhtumi komisjon püüab selgusele jõuda 17. detsembril avaldatud artiklis esitatud väidete tõepärasuses, analüüsida informatsiooni ja teha omapoolsed ettepanekud Eesti Olümpiakomiteele ning riigiorganitele dopinguvastaste regulatsioonide täpsustamiseks ja riikliku järelevalve tugevdamiseks. Komisjon tegutseb ühiskondlikel alustel ning ei saa anda iseseisvalt õiguslikke hinnanguid ega lahendada süüküsimusi. Kõigist komisjonile teatavaks saavatest õigusrikkumistest informeerib komisjon viivitamatult õiguskaitseorganeid.

Kõigil, kellel on juhtumi kohta informatsiooni, palutakse teada anda aadressil: info@antidoping.ee 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles