Närvid ning valutav jalg segasid Kaisi ja Vesiku öist und

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais ja Rivo Vesik mängisid rohkem kui kümne tuhande pealtvaataja silme all.
Kristjan Kais ja Rivo Vesik mängisid rohkem kui kümne tuhande pealtvaataja silme all. Foto: Raigo Pajula

Olümpia rannavõrkpalliturniiri teises voorus koduväljakul pallivale Hiina paarile Penggen Wu – Linyin Xu kaotanud Kristjan Kais ja Rivo Vesik kinnitasid, et tegutsesid võimete piiril, ent turniiri esinumbrite üle mängimiseks sellest ei piisanud. Hiinlaste kaitse oli eestlaste jaoks liiga liikuv.


«Rivo lõi küll rünnakul piiri lähedale, ent nende tagumine mees jõudis igale poole järele,» tõdes Kais. «Tegutsesime ka ise kaitses küllalt hästi – kokkuvõttes oli tegemist väga hea mänguga.»



Kais ja Vesik said esimeses geimis initsiatiivi ning tüürisid selle 21:15 võiduni. Teises geimis olid aga rollid vahetunud ning vahe kärises kiiresti. «Sellises olukorras polnud mõtet enam hirmsasti pingutada ja end kolmandaks geimiks väsitada. Üritasime serviga riskida, ent see ei kandnud vilja.» Eestlaste eksimustega vürtsitatud geim kuulus hiinlastele 21:11.



Otsustav kolmas geim kulges punkt-punkti heitluses. Viimast korda oli viik seisul 8:8, siis pääsesid Wu ja Xu ette 14:11. Kaks matšpalli suutsid Kais ja Veisk tõrjuda, ent pärast minutilist pausi vormistasid hiinlased võidu 15:13.



Kuigi kohtumine peeti varahommikul, kogunes tribüünidele ligikaudu 11 000 pealtvaatajat. Kaisi sõnul on samasugune huvi ka MMil, MK-etappidel tuleb leppida hõredama publikuga.



«Tribüünidel istuvatele inimestele ma ei mõelnud, lülitasin end kohe välja,» rääkis Kais. «Kuid pinge on siin väga suur. Öösel ei suutnud ma praktiliselt üldse magada. Mängime ülepäeviti, see annab võimaluse liiga palju mõtelda. Võimalik, et probleem oligi selles.»



Unetu öö veetis ka Vesik, ent erinevalt paarimehest polnud probleem närvides, vaid vigastatud hüppeliigeses. «Jalg valutas öösel päris tugevalt,» nentis ta. «Ma pole soovinud valuvaigistavat süsti teha, võtan tablette, ent liiga palju ei tohi neid tarbida. Lisaks kasutan salve ja hoian liigesel külma.»



Mängujärgse pressikonverentsi muutis Vesik estraadietenduseks. Kuna hiinlased vastasid küsimustele emakeeles, nõudis ta naerusuiselt õigust eesti keeles vastamiseks. Kui aga Hiina ajakirjanik esitas Vesikule küsimuse, hõikas ta enne tõlget, et sai kõigest aru ja võib vastata. Pressikonverentsi korraldajad pidasid siiski paremaks tõlget kasutada.



Hiina ajakirjanikele pakkus suurt huvi Vesiku paremal õlal ilutsev hieroglüüfi kujutav tätoveering. «Tegin selle kaheksa aastat tagasi – purjus peaga,» teatas Vesik süütult. Nähes Hiina ajakirjanike nägusid, hõiskas pallur, et see oli nali. Hiinlaste näod venisid seepeale veel pikemaks ning nad loobusid edasistest küsimustest.



Sama alagrupi teises paaris alistasid hispaanlased Herrera ja Messa Austria paari Goschi ja Horsti. Viimases voorus kohtuvad Kais ja Vesik just austerlastega. Võitja saab olümpiaturniiri jätkata.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles