Kanepi kohtub 17 000 vastasega – publiku ja selle lemmikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Kõik kordub. Kevadel hullutas Kaia Kanepi eestlasi Prantsusmaa lahtiste veerandfinaali jõudmisega. Pekingi olümpial on ta sellest kukesammu kaugusel, tuleb vaid alistada kohalik lemmiklaps Na Li.



Eile alistas Kanepi olümpia tenniseturniiri teises ringis maailma edetabelis 29. kohal paikneva prantslanna Virginie Razzano 6:4, 7:5 ning edenes kolmandasse ringi.



«Füüsiliselt oli see tegelikult palju raskem mäng,» tunnistas Kanepi. «Väliselt võib-olla polnud väsimust näha, aga ise tundsin, et see mõjutas küll. Teine sett oli väga raske. Tundsin, et jäin natuke passiivseks ja ei olnud enam nii agressiivne. Osaliselt tuli see ilmselt sellest, et jalad polnud enam nii värsked.»



23-aastane Kanepi tegi eilses kohtumises viis pallinguässa, aga samas ka neli topeltviga. «Olen ise üsna rahul, serv hakkab tasapisi tagasi tulema,» rõõmustas ta.



Kohtumine kulges sarnaselt avaringi mänguga, kus Kanepi võitis esimese seti suhteliselt kindlalt, juhtis ka teises, ent lasi vastasel järele tulla. «Kui olen eduseisus, on mul raske mängu juhtida,» tunnistas Kanepi. «Miks? Kui ma sellele küsimusele vastust teaksin, poleks mul enam sellist probleemi. Lihtsalt tähelepanu kaob ära, mõtlen, et olen eduseisus ega keskendu sellele, mida võidu vormistamiseks tegema peaksin.»



Täna Eesti aja järgi kell 11 mängib Kanepi võistluste suurimal, 17 400 pealtvaatajat mahutaval peaväljakul. Põhjus lihtne – eestlanna vastaseks on kodupubliku suur lootus, 26-aastane Na Li, kes paikneb maailma edetabelis Kanepist viis rida kõrgemal ehk 42. positsioonil. Li alistas eile 6:2, 7:5 jaapanlanna Ayumi Morita.



Kanepi enda sõnul ta võõrustajate lemmikuga mängida ei pelga. «Olen varemgi sellises seisukorras olnud, näiteks Austraalia lahtistel olen kaks korda mänginud sealse tennisisti Alicia Molikuga,» meenutas ta. «Usun, et õppisin nendest kohtumistest palju.»



Kanepi treeneri Pablo Giacopelli sõnul on hoolealune kõigeks võimeline.


«Praegu võib Kaia kõiki võita, ta mängib suurepärast tennist,» arvas Giacopelli. «Aga kuna tal oli paus viis nädalat, pole ta füüsiliselt kõige paremas vormis, seega kõige tähtsam on füüsiliselt vastu pidada.»



Enne olümpiat sõnas Kanepi, et sooviks korrata sama, millega sai hakkama tänavustel Prantsusmaa lahtistel ehk jõuda veerandfinaali. Siis oleks süda rahul. Nüüd mõtleb ta aga veidi teisiti.



«Selle ütlesin seetõttu, et oleks mingigi eesmärk,» muigas viis nädalat tagasi pimesooleoperatsioonil käinud Kanepi. «Tegelikult võtan ühe mängu korraga. Kuigi see on selge, et olümpial vaadatakse eelkõige seda, kas jõuad medalile, muud kohad siin ei loe.»



Samas tunnistas Kanepi, et olümpia on talle ettevalmistus USA lahtisteks.


«Treener ütles mulle enne Pekingisse sõitu, et kuna ma pole vahepeal ühtegi turniiri mänginud, pean olümpiat võtma treeningturniirina, et saada mängukogemust,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles