Kas Cincinnati ei näe Bengalsi otsustavat mängu?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Võib juhtuda, et Cincinnatis näevad linna au ja uhkuse, ameerika jalgpalli meeskonna Bengalsi hooaja tähtsaimat kohtumist – play-off-mängu San Diego Chargersiga – vaid need 60 000 pealtvaatajat, kes staadionile lähevad. Kui piletid pole 72 tundi enne kohtumise avavilet välja müüdud, siis vastavalt reeglitele mängu Cincinnatis ja linnast 75 miili raadiuses telerist ei näidata. Tähtaeg kukkus eile, müümata oli 3500 pääset, kuid NFL andis Bengalsile 24 tundi ajapikendust. Telepildita jäämise oht ähvardab ka Green Bay Packersi ja Indianapolis Coltsi fänne.

Kummaline, et Green Bays, kus hooajapileti järjekord on 995 aastat (loe: 995 aastat!), oli play-off-kohtumisele San Francisco 49ersiga alles 8500 pääset. Indianapolis Coltsil läheb pisut paremini, mängule Kansas City Chiefsiga on järel 5500 piletit. Sel jamal on mitu põhjust.

Esiteks ei määra mitte klubi, vaid NFL hinna play-off-mängude piletitele, mis on üle poole kallimad kui põhihooajal. Bengalsi – Chargersi pääsmete hinnavahemik on 165–203 dollarit. Kusjuures allesjäänud kohad on ülemiste tribüünide viimastes ridades ja ilmaennustus lubab lumesadu, mis välistaks neilt kohtadelt mängu nägemise.

Teiseks peavad hooajapileti omanikud soetama play-off’ile eraldi pääsme.

Kolmandaks on müügiaeg lühike – pühapäeva õhtul selgus, kes kus mängib, neljapäevaks peavad tuhanded piletid olema omaniku leidnud.

Neljandaks valitseb Cincinnatis, aga eriti Green Bays, kus oodatakse 20-kraadist külma, talveilm ning fännid eelistavad mängu nautida soojas kodus suurte telerite ees. Või 76 miili kaugusel linnakeskusest mõnes spordibaaris, kus kohtumist tohib juba näidata.

Viiendaks: kui põhihooajal on sponsoritel ja telekanalitel õigus ära osta allesjäänud piletid, makstes vaid 35% nende hinnast, et mäng telerisse jõuaks, siis play-off-kohtumise puhul allahindlust ei tehta. Ka pole telekanal piletite ülesostmisest huvitatud, sest mängu jälgib terve USA ning kui miljonil fännil jäävad reklaamid vaatamata, pole suurt lugu. Põhihooajal, kui üheaegselt näidatakse paljusid mänge, on miljon televaatajat olulised.  

Cincinnati linnapea John Cranley ärgitas rahvast pileteid ostma, sest oht, et linlased telepildita jäävad, on üsna tõenäoline. NFL lühendas tähtaega, millal staadion peab olema välja müüdud, 48 tunnile kohtumise algusest, kuid pääsmed pole veel otsas.

Viimati ei näinud kodulinn NFLi play-off-mängu aastal 2001, mil Miamit ei huvitanud Dolphinsi lahing Baltimore Ravensiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles