Tour de Ski jätkub, Rehemaad ootab pikk võistluspaus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa.
Aivar Rehemaa. Foto: Priit Simson

Täna jätkub murdmaasuusatajte mitmepäevasõit Tour de Ski, kui kavas on viitstardiga sõidetavad vabatehnikasõidud. Meestele on kavas 35 km distants, millele antakse start 13.15.

Tour de Ski’d hästi alustanud Aivar Rehemaa täna enam starti ei tule ja järgmise stardi teeb ta üldse alles Sotši olümpiamängudel. Rehemaa otsustas roietevahelise põletiku tõttu Tour de Ski pooleli jätta, keskenduda ravimisele ja valmistuda Sotši olümpiaks.

Tour de Ski 15 km klassikasõidul Šveitsis Lenzerheides hakkas Rehemaad häirima valu rinnus: «Olin vist külma saanud, tekkis roiete vahel põletik,» selgitas Rehemaa. «Otsustasuin suusatuuri pooleli jätta, sest kaotada on palju rohkem kui võita.» Enne Sotšit Rehemaa enam ei võistle, vaid läheb nädala pärast Itaaliasse Santa Caterinasse 1800 meetri kõrgusele harjutama: «Kordan mulluse hooaja mudelit, mis andis MMil seitsmenda koha.»

Üldseis meeste arvestuses enne tänast etappi:

1. Martin Johnsrud Sundby (Norra) 48.13,6

2. Calle Halfvarsson (Rootsi) +31,7

3. Alex Harvey (Kanada) +35,3

4. Petter Northug (Norra) +37,3

5. Ilja Tšernoussov (Venemaa) +43,2

6. Aleksei Poltoranin (Kasahstan) +53,4

...

52. Raido Ränkel +2.57,1

55. Algo Kärp +3.06,0

59. Karel Tammjärv +3.13,1

60. Aivar Rehemaa +3.15,4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles