Peatreener Keel Türgilt saadud kaotusest: valed otsused said määravaks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti blokk täna Türgi vastu ei töötanud.
Eesti blokk täna Türgi vastu ei töötanud. Foto: Robin Ristmäe

Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis alustas Saksamaal Ludwigsburgis MM-valiksarja kolmanda ringi turniiri 0:3 kaotusega Türgi vastu. «Otsevigu oli palju, vastane ei pidanud palju pingutama, et punkte saada,» sõnas peatreener Avo Keel kahe esimese geimi kohta.

«Meie blokk oli kehv, kogu mängu peale saime vaid kolm blokipunkti. Tempomeeste rünnaku kallal ei saa nuriseda, aga blokk ei töötanud. Liiga kergelt kerkiti nende temporünnakute peale õhku,» lisas Keel.

Keel saatis Eesti poolel algkoosseisus väljakule Kert Toobali, Robert Tähe, Raimo Pajusalu, Ardo Kreegi, Keith Puparti ja Oliver Venno, liberona tegutses Rait Rikberg. Avageim kulges tasavägiselt, ent 18:18 viigilt pääses Türgi juhtima 21:18 ning enam edu käest ei andnud, võites geimi 25:19. Teine geim algas Eestile katastroofiliselt, kiirelt jäädi 1:6 kaotusseisu. Keel vahetas sisse tõbise Andri Aganitsa, ent suurest kaotusseisust välja ei tuldud ja Türgi võitis geimi 25:15. Eesti oli väga hädas vastuvõtuga.

Kolmas geim algas türklaste dikteerimisel, haarati 7:4 eduseis. Vastuvõtuga hädas olnud Tähe asemel sekkus hästi kogenud Jaanus Nõmmsalu, kelle löögist jõuti 8:8 viigini ja õige peal mindi üle pika aja juhtima 13:12. «Rünnakuprotsendi vahe oli lõpuks pluss 10 neile, selliste näitajatega on sel tasemel keeruline võita. Vastuvõtt polnud ka kiita, Täht (Robert Täht-toim) jäi hätta ja selles osas võitsime Nõmmsalu sissetulekust palju,» kommenteeris Keel. 23:23 viigiseisult lõi Kreek tempost 24:23 ja servima tulnud Martti Keel täitis oma ülesande hästi, ent Venno lõi geimpalli auti. Lõpuks jäid 26:24 peale türklased ja võitsid mängu 3:0. «Kolmanda geimi lõpus said otsustavaks meie valed otsused, ma ei tee kellelegi etteheiteid, need on lihtsalt faktid,» lisas Keel.

Eesti alagrupi teises reedeses kohtumises alistas Saksamaa 3:0 (25:20, 25:13, 25:21) Horvaatia. Eesti naiste koondis alustas reedel Aserbaidžaani pealinnas Bakuus samuti MM-valikturniiri kolmanda ringi mängudega, kui Serbiale jäädei alla 0:3 (21:25, 18:25, 15:25).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles