Pika saaga lõpp: Lewandowski on juba Münchenis

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia ründaja Robert Lewandowski pikalt kestnud üleminekusaaga võib täna lõpu saada. Poolakas on juba Münchenis arstlikus kontrollis ning ilmselt kirjutab õhtul alla pikale lepingule Baierimaa suurima jalgpalliklubiga.

Bild kirjutab, et Lewandowski läks täna Saksamaa aja järgi kell 13.30 Bayerni arsti Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrti vastuvõtule, kus kontrollitakse mehe tervislikku seisundit. Kui seal peaks kõik klappima, siis siirdub Lewandowski juba klubi juhtide juurde, et kirjutada alla viie aasta pikkusele lepingule, mis hoiaks poolakat Münchenis 2019. aastani.

Lewandowski leping Dortmundiga lõppeb selle hooaja lõpus, kuid alates 1. jaanuarist on tal lubatud teiste klubidega läbi rääkida ja ka lepinguid sõlmida. Lewandowski tahtis Bayernisse kolida juba möödunud suvel, kuid siis pani Borussia üleminekule käe ette. Nüüd pallib poolakas Dortmundis oma lepingu lõpuni ja liigub Bayernisse ilma üleminekutasuta.

Eurospordi andmetel on allakirjutatavas lepingus siiski olemas klausel, mis lubab teistel klubidel kuni suveni Lewandowskile pakkumisi teha. Eelkõige on temast huvitatud olmnud Manchester United, Arsenal ja Barcelona. Samas on Poola koondise ründaja mitmel korral kinnitanud, et tema unistus mängida just Bayernis.

25-aastane Lewandowski on Dortmundi eest löönud 163 mängus 91 väravat. 2012. aasta Saksamaa karikafinaalis lõi ta Bayerni väravasse kolm palli, möödundu hooaja Euroopa Meistrite liiga poolfinaalis skooris Lewandowski Madridi Reali vastu ühes mängus koguni neljal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles