Lewandowski sõlmis Müncheni Bayerniga pika lepingu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia fänn Robert Lewandowski käest autogrammi küsimas.
Dortmundi Borussia fänn Robert Lewandowski käest autogrammi küsimas. Foto: SCANPIX

Poola jalgpallikoondise hinnatud ründaja Robert Lewandowski sõlmis täna pika lepingu valitseva Saksamaa, maailma ja Euroopa meistri Müncheni Bayerniga.

Hetkel Dortmundi Borussia hingekirja kuuluv Lewandowski liitub Bayerniga tänavuse hooaja lõppdes, seni pallib poolakas Borussia eest, kellega seob teda hooaja lõpuni kehtiv leping. Lewandowski liitub Bayerniga selle aasta 1. juulil ning tema leping kestab kuni 2019. aasta 30. juunini.

«Oleme ülemineku lõpule viimise üle väga õnnelikud,» sõnas Karl-Heinz Rummenigge. «Lewndowski on maailma üks parimaid ründajaid. Ta tugevdab Bayerni meeskonda.»

25-aastane Lewandowski hakkas omale nime tegema aastatel 2008-2010, kui ta Poznani Lechis mängides 82 mänguga 41 väravat lõi. Seejärel liitus ta Dortmundiga, kus mehe kontol on 163 mängu, 91 väravat, kaks Bundesliga tiitlit, Saksamaa karikas ja Meistrite liiga finaal. 2012. aasta karikafinaalis lõi ta Bayerni vastu kolm väravat, möödunud hooaja Meistrite liiga poolfinaalis lõi ta ühes kohtumises Madridi Reali väravasse koguni neli palli. Tema vastu on viimastel aastatel huvi tundnud kõik maailma suurimad meeskonnad.

Lewandowskist sai lühikese aja jooksul juba teine Dortmundi võtmemängija, kes oma senise koduklubi Bayerni vastu vahetab.  Möödunud suvel tegi samasuguse ülemineku Mario Götze. Tegelikult tahtis Bayern juba suvel Lewandowski ülemineku ära teha, kuid siis panid Dortmundi bossid tehingule käe ette. Lisaks tõstis Borussia poolaka palka, et tal oleks motivatsiooni viimasel aastal klubi eest endast kõik anda. Sellel hooajal on Lewandowski vastaste võrku sahistanud 16 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles