Noortekoondis jätkas võiduga

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

BSBC korvpalliturniiri teisele mängupäevale pani punkti kohtumine Soome ja Eesti U18 meeskondade vahel. Tuliseks kujunenud heitlusest väljus võitjana Eesti tulemusega 63:57.

Hea hooga alustas mängu Eesti koondis (treenerid Rait Käbin ja Olari Narits), kel õnnestus kohtumist 5:0 juhtima minna. Soomlased suutsid küll viigistada, kuid juhtrolli neil võtta ei lastud. Teisele veerandile läksid eestlased 19:11 eduseisul. Soome noormehed osutasid visa vastupanu ning asusid kolm minutit enne poolaja lõppu ka 29:28 juhtima. Eesti poisid alla ei vandunud ning taastasid enne vaheajale minekut oma juhtpositsiooni, tablool 38:34, vahendas basket.ee.

Kolmas veerandaeg kujunes korvpallisõpradele tõeliseks maiuspalaks. Tasavägine mäng jätkus ning Soome noormehed asusid jällegi kohtumist juhtima. Neljast punktist neil kaugemale minna ei lastud ning enne otsustavat veerandaega oli taas ees Eesti, seisuks 55:53. Viimane neljandik osutus mõlema poole jaoks närviliseks. Pall suudeti esimest korda veerandi jooksul korvi toimetada alles kolm minutit enne lõpuvilet. Lõpus näitas kindlamat mängu Eesti noortekoondis, kes vormistas lõpptulemuseks 63:57 võidu.

Eesti U18 meeskonna liider oli 16 punktiga Norman Käbin, 10 punkti lisas omalt poolt Maik-Kalev Kotsar. Soome parim oli 11 punktiga Juho-Matti Henttonen. Seni turniiril mõlemad mängud võitnud Eesti U18 meeskond läheb viimasena vastamisi Lätiga, kus otsustatakse ka U18 noormeeste turniiri võitja saatus. Põnev korvpallilahing algab Audenteses 5. jaanuaril kell 17:45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles