MM-finaali valus kaotus Soomele ajas rootslased vanduma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome võiduvärava autor Rasmus Ristolainen triumfeerib võidukarikaga hapude nägudega rootslaste silme all.
Soome võiduvärava autor Rasmus Ristolainen triumfeerib võidukarikaga hapude nägudega rootslaste silme all. Foto: SCANPIX

Soome U20 jäähokikoondis šokeeris eile õhtul MM-finaalis kodupubliku ees mänginud Rootsit, alistades vihaseima rivaali lisaajal 3:2.

Võiduvärava viskas rootslaste võrku Rasmus Ristolainen, kui lisaaega oli mängitud 9 minutit ja 42 sekundit. Dramaatiline finaal ajas rootslased vanduma – nii pealkirjastas nende suurima päevaleht oma esikülje soomekeelse sõnaga «Perkele!»

Väga terava keelega olid pärast kohtumise lõppu ka noored Rootsi mängumehed, teatades pea üksmeelselt, et tegelikult olid nemad võitu väärt. «Mäng oli meie käes, ainult surusime neid. Soomlastest tegi hea mängu vaid nende väravavaht. Teised soomlased mängisid nagu 1930ndatel aastatel – seisid ja ootasid,» põrutas Linus Arnesson Expressenile.

Ennast ei hoidnud tagasi ka Andre Burakovsky, lisades omalt poolt: «Pole võimalik kirjeldada, millise tunde kodupubliku ees finaali kaotamine jätab. Ja soomlaste võiduvärav oli lihtsalt s*tt,» lausus ta.

Kõige pettunum mees oli kaitsja Robert Hägg, kelle eksimus võiduvärava eel litri Ristolaisele kinkis – mehe intervjuu Aftonbladetile lause kubises roppustest. «Mis sa ise arvad, mis ***** tunne mul on?» vastas ta reporteri küsimusele küsimusega. «Kuradi s*tt. Ma ei teagi, kuidas seda kirjeldada. Sellises mängus ei tohi nii eksida... Olime parem meeskond, meil oli rohkem võimalusi, aga me ei saanud litrit väravasse.»

Rootsi läbis turniiri kuni finaalini ainsa kaotusega ning oli enne viimast mängu suursoosik. «Ma ei teagi, mida ma selle hõbemedaliga nüüd peale hakkan. Üks sihuke mul juba on. Praegu on tunne, et paneks äkki oksjonile ja vaatame, kes rohkem pakub... Ju läheb kuskile karpi,» lisas õnnetu Hägg.

Vaid rootslaste kapten Filip Forsberg möönis STVle antud intervjuus, et rootslased ei suutnud ise ülekaalu maksma panna. «Tegime väga tugeva mängu, kuid meil ei õnnestunud piisavalt väravavõimalusi tekitada. Mulle ei jää sellest turniirist mitte ühtegi meeldivat mälestust,» tõdes ta kibedalt.

Soomlased olid seevastu mõistagi seitsmendas taevas. «Nojaa, kuulsin, et rootslastel olid paraadiks ettevalmistus tehtud ja turuplatsil lavagi püsti,» muigas soomlaste kapten Teuvo Teräväinen MTV3ga vesteldes. «Meil pole midagi. Äkki saame tükikese nende tordist?» lisas ta naerdes.

«Oli vägev sõit,» kiitis Soome peatreener Karri Kivi oma hoolealuseid. «Näitasime, et kui meie parimad mängijad on kohal, saame kõigile vastu. Ja kõik poisid tahtsid ise Soome sinisärgi selga tõmmata – selle üle on kõige rõõmsam meel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles