Wimbledoni korraldajad palkasid turniirile ametliku luuletaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wimbledoni aasta tagasi valminud renoveeritud peaväljak, millele saab vajadusel ka katuse peale panna.
Wimbledoni aasta tagasi valminud renoveeritud peaväljak, millele saab vajadusel ka katuse peale panna. Foto: SCANPIX

Kõige prestiižsemaks peetava tennise suure slämmi turniiri korraldajad otsustasid tänavu vahelduseks midagi teistsugust teha ning seetõttu palgati turniirile ametlik luuletaja.

Luuletaja ametinimetus on meistrivõistluste poeet ning tema ülesanne on anda luulekeeles edasi neljast suure slämmi turniirist vanima õhkkonda ja mänguplatsidel toimuvate matšide kirglikku heitlust, vahendab Reuters.

Esimeseks meistrivõistluste poeediks nimetati Briti luuletaja Matt Harvey, kes on suur tennisefänn ning teinud kaastööd BBC raadiole. Harvey kavatseb kirjutada nii pukikohtunikest kui pallipoistest (ja –tüdrukutest), nii Wimbledoni populaarseimast söögist ehk maasikatest vahukoorega kui ka palliplatsil toimuvast draamast ja tennisistidest, ta plaanib iga päev avaldada ühe luuletuse.

«See on tõeline au,» õhkas Harvey. «Annan endale aru, et see on ainus kord, kui olen milleski Wimbledonis esimene. Kui muidugi jätta arvestamata järjekorda maasikate ostmiseks.»

Luuletused avaldatakse Wimbledoni koduleheküljel, lisaks hakkab Harvey turniiri ajal blogi pidama ning fännidega Twitteris suhtlema.

Tänavune Wimbledon algab 21. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles