Estonian Cycling Weekend toob teedele tuhanded ratturid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Tartu Rattaralli
Mullune Tartu Rattaralli Foto: Sille Annuk

Mai viimane nädalalõpp toob Eestisse kolm suurt jalgrattavõistlust, mis koonduvad ühise nimetaja Estonian Cycling Weekend alla. Selle raames sõidetakse reedel Tallinn-Tartu Grand Prix 2010, laupäeval Tartu Grand Prix 2010 ja pühapäeval 29. Tartu Rattaralli.



Estonian Cycling Weekendi võistluste direktor Indrek Kelk toob välja sündmuse unikaalsuse. «Maailma mastaabis on ainulaadne see, et koos sõidavad tõelised tippratturid koos ligi 4000 harrastussportlasega, kellele lisandub veel järeltulev põlvkond ehk pea 2000 noort lastesõitudelt,» selgitab Kelk.

 

Reedel ja laupäeval võtavad omavahel mõõtu profiratturid, nendega liituvad Tartu Rattaralli ajal harrastussportlased.

 

Tallinn-Tartu GP-l sõidavad praeguseks registreerunud viis UCI kontinentaalmeeskonda ja üheksa rahvuskoondist 180km. Rajale asuvad sportlased Armeeniast, Austraaliast, Belgiast, Jaapanist, Itaaliast, Ukrainast, Eestist, Prantsusmaalt, Poolast, Saksamaalt, Slovakkiast,

Soomest, Šveitsist, Lätist, Leedust ja Valgevenest. Laupäeval stardivad samad meeskonnad  Tartu GP-le, kus Tartu linnas sõidetakse võistlusringe kokku 187km.

 

Pühapäeval lisanduvad profiratturitele 29. Tartu Rattaralli raames tuhanded harrastussportlased, kes valivad läbimiseks 133km või 71km distantsi. Sõit kulgeb Lõuna-Eestis, läbides Otepääd ja Elvat. Stardi- ja finišipaik on Tartu kesklinnas.

 

Kõige nooremaid ootavad laupäeval lastele mõeldud TILLUsõit ja MINIralli, millest viimase raames saavad noored sportlased läbida peaaegu sama ringi, mida vaid mõned tunnid hiljem sõidavad eliitratturid Tartu GP raames.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles