Tallinnas peetud Põhjamaade meistrivõistlustel anti viis positiivset dopinguproovi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulturism
Kulturism Foto: Priit Simson / Postimees

19. oktoobril Tallinnas peetud Põhjamaade kulturismi ja fitnessi meistrivõistlustel võetud dopinguproovide tagajärjel põrusid üks norralane, kolm rootslast ja üks taanlane, kirjutab fitness.ee. Ühtlasi kasvas tänu valemängijate vahelevõtmisele eestlaste medalisaak. 

Athletic fitnessi meestekategoorias põrus dopinguproovis pronksi saanud norrakas Daniel Dreier.Tänu sellele tõusis kolmandaks eestlane Fred Vunk.

Bodyfitness avatud kategoorias jäi dopingu kasutamisega vahele rootslanna Emma Melin. Tema asemel tõusis pronksmedalile Miia Nyyssönen Soomest. Naiste kulturismikategoorias oli võistlemas üks sportlane, rootslanna Susanne Rydmyr, kes andis positiivse dopinguproovi. Saadud kuldmedal on seega tühistatud.

Klassikalises kulturismis kategoorias -180cm võeti dopinguproov hõbeda saanud Branislav Oparusicilt Rootsist, kes samuti andis positiivse dopinguproovi ja kaotas enda hõbemedali. Teisele kohale tõusis tänu sellele eestlane Peep Reinart ja kolmandaks norrakas Lasse Sørdahl. Klassikalise kulturismi pikemas kategoorias, +180cm, andis positiivse dopinguproovi taanlane JuliusLeth Jans, kes kaotas seetõttu pronksmedali. Pronks läheb soomlasele, Jani Sukevale.

Võistlustel eestlastelt võetud dopinguproovid olid negatiivsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles