Lotust tabas esimese testi eel suur tagasilöök

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotus ei osale vormel-1 hooaja esimesel testil.
Lotus ei osale vormel-1 hooaja esimesel testil. Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskond teatas, et ei osale kolme nädala pärast Jerezi ringrajal toimuval esimesel hooajaeelsel testil.

Lotuse teatel ei saa nende uus, tähist E22 kandev mudel 28. jaanuaril Hispaanias algavaks testiks lihtsalt valmis. Samas on meeskondadele enne hooaja algust antud vaid 12 testipäeva ning Lotusel läheb neist koguni veerand nüüd kaduma. Tiim plaanib uue auto rajale tuua 19. veebruaril, kui testitakse Bahreinis. Tehnilise direktori Nick Chesteri sõnul otsustati, et Jerezi test tuleb meeskonna arenguprogrammi silmas pidades valel ajal.

«Tõenäoliselt me autot enne Bahreini testi avalikkuse ette ei toogi,» selgitas Chester Autospordile olukorda. Tema sõnul on tiimi sõitjatelt Romain Grosjeanilt ja Pastor Maldonadolt juba mõõdud võetud, et neile sobiv iste ehitada. Küll aga on Lotusel veel läbimata ninaosa kokkupõrketest. Ülejäänud FIA poolt nõutavad testid on E22ga tehtud.

«Meie koostööpartnerid, kes on autot juba näinud, kiidavad selle konstruktsiooni ja kasutatud tehnilisi lahendusi. Meie vaatenurgast oleme teinud head tööd, kuid samas pole meil peaaegu üldse aimu, millega konkurendid tegelevad,» tõdes Chester. «Uute reeglite tõttu võivad meeskonnad liikuda väga erinevates suundades, kuid see on meie jaoks põnev ja loodetavasti leiavad poolehoidjad sama. Usume, et oleme välja nuputanud väga head lahendused ja loodetavasti näeme seda otsekohe, kui E22 oma rattad vihaselt pöörlema laseb.»

Itaalia lehtede andmetel on testist loobumise põhjus aga hoopis proosalisem – mitu koostööpartnerit on lihtsalt keeldunud Lotusele osi saatmast, kuniks vanad võlad ei ole tasutud. Rahamurede küüsis vaevlev meeskond on viimase aasta jooksul paljudele allhankijatele võlgu jäänud, samuti oli pikalt maksmata esisõitja Kimi Räikköneni palk. Detsembris lahkus Lotusest hulk töötajaid, enamik neist leidis uue töökoha McLareni meeskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles