Kahevõistlejatel suusad kadunud, aga neli olümpiapiletit taskus

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Tambet Pikkor (all) ning Kail Piho demonstreerivad suusahüppe harjutusi.
Treener Tambet Pikkor (all) ning Kail Piho demonstreerivad suusahüppe harjutusi. Foto: Mihkel Maripuu

Õnn ja õnnetus käivad ikka käsikäes. Eesti kahevõistlejate nelik, kes kõik Tšaikovski MK-etapil 30 parima sekka mahtusid ja punkte korjasid, murdis hetkeseisuga täies koosseisus ka Sotši olümpiale. Kahel järgneval nädalavahetusel tuleb Prantsusmaa ja Austria etappidel olümpiakohti kaitsta, kuid on väike probleem – suusad seiklevad senini Venemaal.

Minna krõbeda külma kätte Tšaikovskisse, kuhu suured staarid ei ilmunud, oli tark tegu. Punktid olid odavamad kui tavalisel MK-etapil ning kõik eestlased – Kail ja Han-Hendrik Piho, Karl-August Tiirmaa ja Kristjan Ilves – suutsid neid ka noppida. Kui enne Venemaa etappi oli Eesti kahevõistlejail vaid kaks olümpiakohta, siis nüüd saadi veel kaks meest joone peale, mis tähendab, et saaks osaleda ka meeskonnavõistluses.

Olümpiakohtade jaht lõpeb 20. jaanuaril, seega tuleb kahel järgneval nädalavahetusel olla tasemel ja edestada lähimaid jälitajaid, Poola, Venemaa ja Tšehhi seni punktideta kahevõistlejaid.

«Neli olümpiakohta oleks noorte meeste tulevikule mõeldes suurepärane,» sõnas Eesti suusaliidu kahevõistluse juht Roomet Pikkor. «Oleme seadnud eesmärgiks pääseda meeskonnaga kaheksa sekka.»

Paraku on oht, et Prantsusmaal ja kõige halvema stsenaariumi järgi ka Austrias tuleb võistelda vanade suuskadega. «Kogu suusapark on Venemaal, ilmselt Moskva lennujaamas,» selgitas Pikkor. «Suusakotte Permis lennukile ei pandud, Moskvasse neid ootama jääda keegi ei saanud, sest viisa lõppes. Lootsime, et kotid saadetakse teisipäeval Tallinna, kuid lend tühistati. Äkki kolmapäeval saame suusad kätte, sest neljapäeva hommikul on sportlastel äralend. Igaks juhuks panime peatreener Tambert Pikkori bussi, millega ta Prantsusmaale startis, hunniku vanu suuski. Ehk ajavad häda korral asja ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles