Endised vormel-1 sõitjad jahivad töökohta uues põnevas sarjas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Buemi.
Sebastien Buemi. Foto: SCANPIX

Viis endist vormel-1 sarja sõitjat jahivad kohta uues elektrivormelite sarjas Formula E, mis saab avapaugu sügisel.

Elektrivormeli rooli ihkavad pääseda nii Sebastien Buemi, Karun Chandhok, Lucas di Grassi, Vitantonio Liuzzi kui ka Takuma Sato, vahendab MTV3 Sport. Lisaks neile on sõitmisest huvitatud IndyCari täht Marco Andretti, Saksa turismiautode (DTM) sarjas võistelnud Adrien Tambay ja vormel-1 sarja endine testisõitja Ma Qing Hua.

Kõik mehed saavad võimalus testida sarjas kasutatavat Renault Sparki vormelit. Seejuures on väike edumaa di Grassil, kes oli varem sarja ametlik testisõitja, kuid loobus sellest rollist, et kandideerida võistlussõitja kohale. Praeguse seisuga teeb avahooajal kaasa kümme meeskonda. Kõik tiimid kasutavad McLareni mootorit ja Michelini rehve, autod ehitab mainekas Dallara firma.

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) egiidi all toimuva Formula E sarja avahooaeg peetakse 13. septembrist kuni 2015. aasta 27. juunini. Kõik kümme etappi toimuvad maailma suurlinnadesse rajatud või rajatavatel tänavaringradadel - Pekingis, Malaisias Kuala Lumpuri lähistele ehitatavas Putrajayas, Rio de Janeiros, Uruguai turismipiirkonnas Punta del Estes, Buenos Aireses, Los Angeleses, Miamis, Monte Carlos, Berliinis (rada ehitatakse ajaloolise Tempelhoif lennuvälja territooriumile) ja Londonis.

Meenutagem, et kahe aasta avaldas ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar soovi tuua Formula E üks etapp Tallinnasse. Sellest plaanist ei ole tänaseks päevaks siiski asja saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles