Südamlik video: 75-aastane tenniselegend täitis Federeri lapsepõlveunistuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rod Laver (vasakul) ja Roger Federer.
Rod Laver (vasakul) ja Roger Federer. Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul 17 Suure Slämmi turniiri võitnud šveitslane Roger Federer sai lõpuk võimaluse täita oma lapsepõlveunistus, mängides Austraalia legendi Rod Laveri vastu.

32-aastane Federer ja 75-aastane Laver pidasid paar pallivahetust Melbourne'i tennisekeskuse peastaadionil toimunud heategevusüritusel. Peaväljak kannabki seejuures just karjääri jooksul kaks korda Suure Slämmi ehk kõik neli suurturniiri võitnud Laveri nime.

«Rod Laveriga mängimine on minu jaoks täielik unistuse täitumine. Lisaks veel temanimelisel staadionil – ta on seda igati väärt,» lausus Federer AP-le. «Reket tundus käes erakordselt raske, sest olin tõeliselt närvis! Ta ütles, et lööksin talle rohkem eestkäe alla, siis ei tee ranne talle valu,» naljatas Federer. Šveitslane on Laverit alati oma idooliks nimetanud ning puhkes 2006. aastal austraallaselt poodiumil võidukarikat vastu võttes meeleliigutusest lausa nutma.

Laver jäi soojenduse järel mõistagi vaatama ka õhtu peamatši, kus Federer alistas 2008. aastal Austraalias finaali jõudnud prantslase Jo-Wilfried Tsonga 6:7 (5), 6:3, 7.5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles