Dakari ralli tiitlikaitsja koges kuuekordset ebaõnne

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: SCANPIX

Dakari ralli kolmandal katsel tabas uksumatu ebaõnn maratonralli 11-kordset võitjat Stephane Peterhanselit, kelle Mini Cooperil purunes lausa kuuel korral rehv.

Kahe katse järel liidrikohta hoidnud Peterhansel, keda peeti ka tänavu suurimaks favoriidiks, lõpetas katse seetõttu alles 28. kohaga, kaotades katse võitnud Nani Romale (samuti Mini Cooper) üle 28 minuti. Ühtlasi tõusis Roma üldliidriks, Peterhansel jääb viiendana temast maha enam kui 24 minutiga.

«Ma pole Dakari rallil varem mitte midagi sellist kogenud!» imestas Peterhansel. «Tegemist oli täieliku painajaga. Kuus rehvipurunemist!»

Prantslane tunnistas, et esimene äpardus oli tema enda viga, sest ta sõitis vastu suurt kivi. Järgmiste õnnetuste põhjusteks olid aga muda ja ilmaolud – ühel hetkel lõhkus Peterhansel korraga kolm rehvi neljast! «Olime mõistagi esimesena rajal ja puhastasime teistele teed. Meid visati otse lõvide ette, aga samas ei tea, mida oleksin pidanud teisiti tegema,» nentis prantslane.

Peterhansel on Dakaris osalenud kümme korda mootorrattal, saades kuus võitu. 1999. aastal kolis ta üle autorooli ning on järgmise 14 osaluskorraga võitnud veel viis rallit. Seejuures jäi ta löömatuks nii 2012. kui ka 2013. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles