Ferrari tahab nimetada uue vormel-1 auto Schumacheri järgi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskond teatas, et fännid saavad valida, millist nime Fernando Alonso ja Kimi Räikköneni selle hooaja vormel kandma hakkab.

Veebilehe Speedweek teatel leiab aina enam poolehoidu idee pidada auto nime kaudu hea sõnaga meeles Michael Schumacherit, kes lebab suusaõnnetuse tagajärjel jätkuvalt Grenoble’i haiglas koomas.

Tänavuse mudeli nimeks on pakutud F2014-MS (Schumacheri initsiaalid), F1-791 (Schumacheri 7 MM-tiitlit ja 91 etapivõitu) ning F1-572 (Schumacheri viis tiitlit ja 72 etapivõitu, mis tulid Ferrari värvides.

Ferrari on sama võtet varemgi kasutanud – 2003. aasta mudel kandis tähist Ferrari F2003-GA. Kaks viimast tähte lisati mudelinimele samal aastal siit ilmast lahkunud legendaarse Fiati kontserni juhi Gianni Agnelli mälestuseks. Eelmisel aastal sõitsid Alonso ja Felipe Massa Ferrari F138-ga, mille number moodustus aastaarvust (13) ja mootori silindrite arvust (8).

Ferrari esitleb uut autot Maranellos kas 23. või 25. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles