Lepp napist kaotusest: näitasime head mängu, aga võiduks veel ei piisanud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lepp.
Jüri Lepp. Foto: Pirje Orasson, Eesti käsipalli liit

Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp tunnistas pärast täna võõrsil Bosniaga peetud 2015. aasta MM-valikmängu, et meeskond tegi hea esituse, ent napilt jäi siiski puudu - kodumeeskond võttis 28:26 võidu.

Eesti meeskond alustas mängu konarlikult ja paljude pallikaotuste tõttu said täismaja toetajate ees mänginud Bosnia mehed piisava vahe sisse ja avapoolaeg lõppes seisul 15:9. Teisel poolajal läks Eesti uue taktika peale välja ja valiktsüklis seni suure mängukoormuse saanud Mait Patraili koormust vähendati.

«Teadsime, et Mait ei ole füüsiliselt võimeline terve mäng nii kaitses kui rünnakul kaasa tegema ja kui võtsime ta kaitses välja, siis sai ta rünnakule keskenduda ja teised poisid rabasid tema eest,» rääkis Lepp pärast mängu.

Taktikaline muutus kandis vilja ja Eesti suutis Patraili, Martin Johannsoni ja Kristo Voika teise poolaja alguses visatud väravatest vähendada vahe seisule 17:15. Siis said vastased kaks kiiret tabamust ja Johannson saadeti mängust lõplikult minema, sest tema arvele oli kogunenud kolm kaheminutilist karistust. Peatreener Lepp tunnistas, et pingeliseks kujunenud mängu lõpus oleks Johannsoni panus ära kulunud. 

«Lõpus oli näha, et meil tekkis joonel ebakindlus. Seal oleks olnud vaja kindlat ja kogenud meest, kes on tuhandeid kordi selliseid olukordi läbi mänginud,» ütles Lepp.

Eesti näitas siiski ka pärast Johannsoni eemaldamist korralikku mängu ja kahel korral jõuti ka vaid ühe punkti kaugusele. Otsustavas olukorras said aga oma vead otsustavaks ja Bosnia eksis kohtumise lõpus vähem - tulemuseks 28:26 võit, alagrupi esikoht ja edasipääs alagrupist. «Teisel poolajal suutsime näidata mängu, mida ma olen kogu aeg oodanud, aga nagu näha, siis võiduks sellest veel ei piisa,» võttis Lepp mängu kokku.

Eesti parimana viskas Patrail kaheksa väravat, Voika lisas kuus. Bosnia suurimaks väravakütiks oli kuue tabamusega Alen Ovcina.

Viimase 2015. aasta MMi valikmängu peab Eesti sel laupäeval Põlvas, vastaseks on Läti rahvusmeeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles