Eestlased teevad Dakaril vägevat sõitu, Triisa tõusis 30 hulka

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa.
Toomas Triisa. Foto: Margus Kiiver

Lõuna-Ameerikas jätkuval Dakari rallil teevad vihast sõitu Eesti tsiklimehed Toomas Triisa ja Mart Meeru. Neljanda kiiruskatse järel on Dakari debütandid mootorrataste arvestuses vastavalt 28. ja 45. kohal

Argentina pinnal San Juanist Chilecitosse sõidetud tänasel katsel oli pikkust 351 kilomeetrit, koos ülesõitudega 563 kilomeetrit. Meeru lõpetas katse 36. ja Triisa 43. kohaga, katse võitnud Joan Pedrerole kaotati vastavalt 1:40.45 ja 1:44.54.

Üldarvestuses jätkab liidrina hispaanlane Joan Barredo, temast jääb 3 minuti ja 10 sekundiga maha kolmekordne Dakari võitja Marc Coma. Kolmandal kohal on Francisco Lopez Contardo Tšiilist, kaotust Barrdeole veidi üle viie minuti. Katse lõpp ebaõnnestus täielikult seni teist kohta hoidnud Cyril Despres'l, kes kaotas parimatele 40 minutit ja langes üldarvestuses kuuendaks.

Triisa tõusis tänase katsega 30 parema hulka ning hoiab 28. kohta, kaotust Barredole on 4:07.31. Meeru parandas samuti positsiooni ja on 45. kohal, kaotust liidrile 4:57.51.

Ralli üldliidriks kerkis tihedas rebimises vanameister Carlos Sainz, kes võitis tänase katse ja edestab pisut enam kui kahe minutiga senist liidrit Nani Romat. Kolmandat kohta hoiab üldarvestuses Nassir Al-Attiyah. Quadidel võitis tänase katse Ignacio Casale, kes kerkis liidriks ka üldarvestuses. Veoautodel võttis katsevõidu samuti üldliidriks tõusnud Hollandi kolmik Gerard de Rooy, Tom Colsoul ja Darek Rodewald, kes peab tasavägist duelli Venemaa trioga Andrei Karginov - Andrei Mokejev - Igor Devjatkin.

Homme, 5. päeval liigub karavan Chilecitost Tucumani - kokku sõidetakse 911 km, millest kiiruskatset on 527 km. Esimesed mootorrattad stardivad kell 11.45, eestlased saavad stardiloa kella 12 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles