Tsükli parimas mängus jäi Eesti siiski võiduta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa väravat visanud Mait Patrail (palliga) kerkis mängus Bosnia ja Hertsegoviinaga Eesti resultatiivseimaks.
Kaheksa väravat visanud Mait Patrail (palliga) kerkis mängus Bosnia ja Hertsegoviinaga Eesti resultatiivseimaks. Foto: Pirje Orasson

«Nii lähedale jõudsime, aga ju me polnud sellise koosseisuga veel võiduks valmis,» jagas eilse Bosnia ja Hertsegoviinaga peetud 2015. aasta MMi valikmängu järel muljeid Eesti käsipallikoondise peatreener Jüri Lepp. Eesti tegi mitme põhimehe puudumistest ja vigastustest hoolimata hooaja parima mängu, ent pidi siiski leppima 26:28 kaotusega.

Võõrsil peetud mäng algas Eesti jaoks üsna õnnetult: võõrustajad said 12:6 ette ning ka poolaeg lõppes kuueväravalise vahega 15:9. «Esimesel poolajal mängisime endale sajaprotsendilised olukorrad välja, aga ei suutnud neid ära realiseerida,» tunnistas Lepp.

Koondis pidi läbi ajama ilma vigastada saanud Dener Jaanimaa ja Mikk Pinnonenita, kes jäid koju, samuti sai vähe mänguaega treeningul seljaga hädas olnud Marko Slastinovski. Mitme põhimehe puudumisest hoolimata häälestas meeskond end teiseks poolajaks hoopis paremini. «Teadsime, et Bosnia on meeskond, kes mängib suurte tõusude ja mõõnadega, ning läksime teisel poolajal selle peale välja, et suudame mängu tagasi tulla,» ütles Lepp, vihjates, mida poolajapausil meestele räägitud sai.

Ning teine poolaeg oligi justkui uus mäng: Mait Patrail, Martin Johannson ja Kristo Voika pommitasid poolaja alguses väravaid, Marius Aleksejev seisis nii mõnelegi pallile ette väravasuul. Seisul 19:15 jäi Eesti aga Johannsonist ilma, sest kogenud mängumees sai kolmandat korda kaheminutilise karistuse ja saadeti riietusruumi.

Pärast Johannsoni eemaldamist jätkas Eesti südilt ja kui üleeilsel treeningul kurdetud käevalust üle saanud Uku-Tanel Laast oli realiseerinud seitsme meetri karistusviske, säras tablool Bosnia poolt vaadatuna 21:20. Paar minutit hiljem oli vahe endiselt vaid üks (22:21) ning taas läks karistusviset sooritama Laast, kes seekord aga eksis.

«Kindlasti jääb kripeldama, sest oleksime saanud viigi peale ja vastasele veel rohkem pingeid peale panna,» tunnistas Laast.

Pärast mööda läinud karistusviset näitas täismaja marulise publiku ees kindlamat minekut kodumeeskond ja paar minutit enne lõpuvilet oli tulemus selge: Bosnia saab võidu ja kindlustab alagrupi esikohaga edasipääsu, Eesti jääb endiselt võiduta.

«Teisel poolajal suutsime näidata mängu, mida olen kogu aeg oodanud, aga nagu näha, võiduks sellest veel ei piisa,» võttis Lepp mängu kokku.

Laast lisas, et mäng on paremaks läinud just meeskonnatunde tõttu. «Meeskonna sisekliima on paremaks läinud ja tänane oli selle poolest ilmselt parim mäng,» ütles Laast.

Eesti parimana viskas Patrail kaheksa väravat, Voika lisas kuus. Bosnia suurim väravakütt oli kuue tabamusega Alen Ovcina.

Sel laupäeval mängib koondis Põlvas oma viimase 2015. aasta MM-valikmängu Lätiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles