Inglismaa koondise ründeäss liitub Kanada klubiga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jermain Defoe (paremal)Inglismaa koondise särgis 2012. aasta EMil
Jermain Defoe (paremal)Inglismaa koondise särgis 2012. aasta EMil Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise ründaja Jermain Defoe on liitumas Põhja-Ameerika jalgpalliliiga MLSi klubi FC Torontoga. 7,3 miljoni euro suurune üleminekutasu oleks MLSi klubide kõigi aegade rekord. Üleminek tehakse avalikuks esmaspäeval.

Hetkel Tottenhami hingekirja kuuluv Defoe on sellel hooajal Inglismaa kõrgliigas algkoosseisu pääsenud kõigest kolmel korral. Kuigi sportlikus mõttes on klubivahetuse puhul tegemist selge allakäiguga, siis rahalist poolt arvestades on tehing inglase jaoks üsna kasulik. Tema nädalapalgaks saab järgmise nelja aasta jooksul 109 000 eurot nädalas.

Suurema osa karjäärist Tottenhamis veetnud Defoe on mänginud veel ka West Ham Unitedis ja Portsmouthis. Käimasoleval hooajal on ta Londoni klubi esindanud 20 korral ja löönud üheksa väravat.

Inglsmaa koondisesse kuulub 31-aastane mängumees 2004. aastast ning ta on 55 mänguga löönud 19 väravat. Viimati esindas ta kodumaad novembrikuises sõprusmängus Tsilli vasti, kui ta sekkus vahetusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles