Pehrsson: praegu olen keskendunud mängijate tegevuse analüüsimisele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson on alates esmaspäevast viibinud Eestis ning viinud ennast paremini kurssi siinse jalgpallieluga ning õppinud tundma rahvuskoondise personali ning vaadanud üle ka mängijate nimekirja, kes tema käsutuses on.

«Olen kohtunud meeskonnad personaliga ja vaadanud üle seni tehtud töö, et aru saada, kus meeskond paikneb. Oluline on õppida inimesi tundma. Planeerime tulevikku ning paneme paika töö struktuure. Praeguseks ei ole ma mingeid kokkuvõtteid teinud, esialgu kogun veel infot,» rääkis Pehrsson täna seni tehtud tööst.

Pehrsson märkis, et kui enne eelmisel aastal toimunud pressikonverentsi oli ta vaadanud umbes kuus või seitse Eesti koondise mängu, siis praeguseks on see number kahekordistunud. «Ma ei ole nendes kohtumistes jälginud tiimi esitust, vaid olen keskendunud persoonidele. Raske on samal ajal terve meeskonna mängu analüüsida,» märkis Pehrsson, kellel on olemas ka visioon, kuidas meeskond mängima peaks. «Plaan on muidugi olemas, aga tuleb vaadata ka mängijaid, kes meeskonnas on. Praegu olengi keskendunud mängijate tegevuse analüüsimisele. Seega ei ole ma vaadanud meeskonna üldisi tugevusi ja nõrkusi.»

Siiski tõi rootslane välja, et Eesti koondis peab kindlasti parandama standardolukordade lahendamist. «Koondis on lasknud standardolukordadest lüüa enale liiga palju väravaid, kuid ise on vähe löödud. Kui suudaksime need numbrid teistpidi pöörata, siis oleks väga hea,» Pehrsson.

Nende olukordade hindamisel saab Pehrsson abi alaliidus tööl olevalt Rain Nappirilt, kes ongi keskendunud videote analüüsimisele. «Viimastel aastatel on statistika tegemine ja mängude analüüsimine palju edasi arenenud. Seega on väga hea, et alaliidus on juba selline mees tööl,» lisas Pehrsson.

Peatreeneri sõnul kutsub ta arvatavasti esimeseks koondisemänguks tiimi 23 mängijat, kuid neid olla ka rohkem. «Praegu ei ole ma otsustanud, keda meeskonda kutsuda. Janno (Kivisild) näitas nimekirja 40st mängijast, kes on valikus,» lisas Pehrsson.

Teatavasti pääseb 2016. aasta EMile senise 16 tiimi asemel 24 meeskonda ja seega võivad ka eestlased hellitada senisest suuremaid lootusi. «Muidugi võib unistada ja eesmärke seada. Alati on lootused ja unistused. Olen juba unistanud ja nüüd tuleb tööle hakata,» sõnas Pehrsson.

Enne 5. märtsil Gibraltaril toimuvat kohtumist saab meeskond seal ka paar päeva koos harjutada ning seal kohtub ta esmakordselt ka suurema osa koondislastega. «Kui ma kohtuksin enne esimest mängu poolte meeskonnaga liikmetega, siis ma arvan, et selline käitumine ei ole hea. Kohtume kõik koos märtsis ja saan kõigile korraga anda sama info. Võib olla käin veebruari jooksul paari mängija kohtumisi vaatamas. Pärast märtsis toimuvat matši ja enne mai lõpus peetavaid kohtumisi on piisavalt aega, et mängijaid külastada ja uurida, kuidas neil klubides läheb,» avaldas Pehrsson, kes lisas, et ta ei ole veel otsustanud, kes hakkab edaspidi kandma kaptenipaela.

Koondislastest on Pehrsson praeguse seisuga kohtunud koondise kapteni Ragnar Klavani ja poolkaitsja Konstantin Vassiljeviga. «Kohtusin nendega väga lühidalt,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles