Port: meile on tulnud infot ka rahva hulgast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port rääkis intervjuus R2-le, et praeguse dopinguskandaali kohta on tulnud infot ka rahva hulgast, vahendab ERR Sport.

Dopinguarst Vitali Bernatski juhtumi lahendamiseks on kokku kutsutud viieliikmeline komisjon, mida juhib Port.

Komisjon on ka avalikkust kutsunud üles andma teada dopingutarvitamise kohta. «Ühest küljest on kõikidel sportijatel kohustus informeerida reeglite rikkumisest, siin ei pea ajalehe kaudu kedagi üles kutsuma, vaid kõigi huvides on, et keegi reegleid ei rikuks. Tänu sellele, et olukord on muutunud akuutseks, on meile tulnud mitmeid infoallikaid ka, jutumärkides, rahva hulgast,» rääkis Port R2-le.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et 2002. aastal tegi Eesti tolleaegne tippsuusataja Raul Olle Bernatskile pangaülekande, mille abil dopingutarvitamist kindlalt eitanud suusakuulsus toimetas doktorile 10 500 krooni. Olle sõnul andis ta Bernatskile laenu.

Esmaspäeval käis Bernatski andmas ütlusi SA Eesti Antidoping viieliikmelisele komisjonile ning muuhulgas avaldas ka sportlaste nimed, kellele ta dopinguaineid müünud on. «Ta kinnitas meile seda, mida on juba varasemalt ajalehes avaldatud. Lisaks olid tal kaasas ka erinevad materjalid,» rääkis komisjoni tööd juhtiv Port Postimehele. «Ta rääkis meile ka sportlaste nimedest,» lisas Port ning mainis, et nimetatud sportlaste seas oli erinevate alade esindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles