Dakari rallil hukkus kaks ajakirjanikku

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabihelikopter Dakari rallil.
Kiirabihelikopter Dakari rallil. Foto: SCANPIX

Dakari maratonralli nõudis viiendal võistluspäeval oma esimesed ohvrid, kui kuristikku sõitnud autos hukkus kaks argentiinlasest ajakirjanikku.

AFP teatel olid hukkunud ajakirja Super Rally töötajad, kes polnud küll rallile ametlikult akrediteeritud, ent kajastasid seda. Õnnetuse täpsed põhjused on veel selgitamisel, kuid ajakirja peatoimetaja Francisco Delgado kinnitusel sõitis auto üle kaljuserva ja kukkus enam kui saja meetri sügavusse kuristikku. Hukkusid 20-aastane ajakirjandustudeng Agustin Mina ja 51-aastane Daniel Ambrosio.

Mõlemad hukkunud istusid esiistmetel ning said silmapilkselt surma. Autos viibisid ka Delgado 31-aastane poeg Martin Delgado ja 36-aastane Rodrigo Quesada, ajakirjas fotograafidena töötavad mehed toimetati Tucumani haiglasse.

35. korda toimuval Dakari rallil on läbi aegade hukkunud 26 võistlejat ja 39 pealtvaatajat või ajakirjanikku. Mullu jätsid rallile oma elu kaks Peruu pealtvaatajat ja mootorrattur Thomas Bourgin, kelle tsikkel põrkas ülesõidul ööbimispaigast katse starti kokku politseiautoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles